VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mående

Saga krampade natten till fredag. Hon låg och feberfrossade i en timme och sen kom krampen. En befrielse för oss alla tre. Bara ca 5min lång och sen somnade hon lungt. Det kändes som förr då febernätter var vanligt. Vet inte hur många kramper vi legat och ”väntat på” sen Dravet klev in i våra liv.
Saga var feberfri på fredagsmorgonen. Typisk reaktion på vaccin för Saga med plötslig febertopp, kramp och sen ingen feber.
En lika febertoppfrossa kom på fredagskvällen när vi var hos Olivebys. Vi försökte hinna hem och krampen kom i Väsby men i bilen. Även denna kort och fullt hanterbar iaf.

Vi tyckte att hon var mycket bättre i lördags och hoppades att detta var allt med vaccinering.
Söndag morgon vaknade Saga med feber igen. Sen dess har hon varit rejält risig och hostar även mycket. Natten sön-mån var det alldeles för mycket som påminde om Nova. Både jag och Saga mådde dåligt under natten men av olika anledningar. Under de korta stunder jag sov var jag tillbaka i februari på sjukhuset då Nova dog. Saga krampade inte och verkade inte vara pågång att göra det heller och det var nog just det. Så sjuk men utan kramp. Svag andning. Som med Nova som sen så snabbt lämnade oss. Låg och lyssnade på små svaga andetag som rosslade ibland. Smekte kall kind och försökte krama in kärlek, liv och värme. Jag behövde Saga mer än Saga behövde mig.

Igår var hon ngt piggare under dagen men idag är det sämre igen. Plötsligt över 39 och kramp.
Pratat med mottagningen och tio dagar efter vaccinering är normalt. Så länge vi får i henne någon näring och kramperna inte blir för många kan vi fortsätta hantera det själva hemma. Närmare helgen ska det ha blivit bättre!
Lilla hjärtat har mest sovit.

image

image

image

Jag har varit hos läkaren på MVC. Är idag i vecka 32 (31+1) och nu är tappen inte bara påverkad utan jag har börjat öppna mig. Decemberbebis tror läkaren på, vi kom av oss och glömde fråga om han tror på början eller slutet. Frågan är om han hade svaret eller om han ens kan veta. Han sa iaf att mitt första mål ska vara att gå längre än förra som var till vecka 33 (32+2).
Vi är inte förvånade men jag hoppades jag kände fel.
Kan förstås inte jämföra med tvillingarna men när man upptäckte att jag öppnat mig 2cm tog det sen 10 dagar innan de var födda.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna