VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur vi ska jobba konkret i vardagen.

Träffat logoped M från Dynamica idag igen. Vi ska ses en gång i månaden. Här är tipsen vi fått från henne

Förbereda barnen men inte för långt innan. I fredags berättade jag i bilen påväg till sjukhuset vart vi skulle och vad i skulle göra. Saga har ett mer utvecklat språk och kanske kunde hon ta till sig det jag sa bättre. Det gick ju iaf väldigt mycket bättre med Saga hos psykologerna 😛 Vi får försöka vara ännu tydligare på onsdag när det är dags igen. Nova reagerar oftast mer på nya miljöer, hon oroas av att inte veta vad som förväntas av henne. Förhoppningsvis kan vi hjälpa henne med det genom förberedning.

Färgkoda veckodagarna på samma sätt som förskolan och prata kring veckodagarna.

Veckoschema med bilder så syns det vilka dagar som är dagisdagar och vad som händer under dagen. På morgonen ska det finnas 3-4 bilder ex. frukost, tandborste, påklädning. Saga o Nova ska ha varsin veckotavla. Vi ska testa att de får ta med frukostbilden till köket och när de ätit lägger de undan bilden. Samma med tandborste. Det är viktigt med början och slut.

Vid fredagshämtning från dagis ska vi prata om att det är helg och ledigt dagen efter. Tänkte sparka igång helgen med tablettask i vagnen från dagis för att markera helgen ännu mer.

Timstock ska vi börja använda för att de ska få bättre uppfattning om tiden. Inte fått det än.

Pärmarna ska vi fortsätta med för att få igång talet. Vi sätter i hemmabilder och de får berätta på dagis och tvärtom.

Jag har fått många idéer och ska försöka att inte göra det för stort 😛

image

Har lämnat ansökan om LSS i ett internkuvert. Otroligt olustigt. Knepigt att jobba i hemkommunen.

image

Lånat från jobbet. Våra flickor är för små men ger lite idéer om framtiden.

image

Hur kommer det sig då att både HAB och LSS då ofta öppnar med ”Vad vill ni ha hjälp med?”  Jag ser mig som ganska fungerande och framförallt orienterad i myndighetsspråket och ändå får jag problem för att det blir så personligt. Så känsligt och sårbart. Det hjälper inte att ha ett bra välfärdssystem om de som behöver systemet inte klarar av att använda det.


Annons

Kommentarer


 1. Sandra 2013/11/11 on 18:57 Svara

  Fint beskrivet det sista. Jag anser mig också rätt ”hemma”. Har varit med både som dotter til sökande och som pers ass, men när det kommer till en själv, mitt barn -mitt allt. Det är svårt.

  Det låter som om ni har en bra plan, många och bra idéer.
  Hoppas det går bra i veckan.
  Kram

  • flersamhet 2013/11/11 on 20:26 Svara

   Helt otroligt vad man ska kunna sätta ord. Tunga bitar.

   Tänker på er så mycket!
   Kramar

 2. Jenny 2013/11/11 on 20:05 Svara

  Vilka bra tips och vilken hjälp ni får! Här står det still känns det som. Jag vet inte vad som behövs? Jag hoppas och tror att habb vet!?
  Kram.

  • flersamhet 2013/11/11 on 20:28 Svara

   Senaste 3-4veckor har det kommit tips men det är för att vi bytte logoped. Inte genom HAB kontakten. Så dåligt att inte Habiliteringen erbjuder bättre. Undrar om det är generellt eller om det har att göra med Dravet…

   Tusen kramar!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna