VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GOD MORGON MÅNDAG

Måndagar när Andreas jobbar lämnar jag 07 på dagis. Lite stressande. Vaknade och hade armen täckt av blod. Panik, hur mår barnen!? Saga hade ett stort leende men såg ut som en slagskämpe, blod i hela ansiktet. Näsblod förstås. Torka, torka.
Sminkde mig och såg barnen i spegeln. De kollade drömmarnas trädgård i vardagsrummet. Nova föll ihop, kramp. Fick fram epistatus snabbt och gav. Kraftiga ryck. Hittade inte mobilen. Leta i panik. Hittade mobilen och ringde 112 för det kändes som en svårstoppad. Min telefon kan inte larma. Idioti!! Ringde Andreas, krampen avtog ngt så fick is i magen. Kom på att vi har saturationsmätare. Som lägst 89 och uppåt 90-92 i mellanåt. Kändes okej även om hon fortsatte tugga och rulla med ögonen. Andreas lyckas ta sig hem med tåg på 40min och på den tiden meddelat jobbet att han måste dra. Tryggt! Nova låg postictal när Andreas kom hem och hade fått upp saturationen. Jag tog Saga i sulkyn till dagis, hon var jättenöjd över att åka lilla vagnen. Obekymrad över att syrran var kvar hemma. Meddelade dagis om Nova och så vidare till pendeln. Baspsykiatri i stan och ikväll är det TAKK kurs. Man vet att man lever iaf!!


Kommentarer


  1. Jenny 2013/02/18 on 09:57 Svara

    Skönt att det gick bra! Varför lämna tid till eftertanke? Det blir bara jobbigt då! Kramar och hoppas resten av dagen blir lugn!!

    • flersamhet 2013/02/19 on 06:24 Svara

      Kram! Nova var trött och påverkad som hon brukar vara efter de kortare med tuffa kramperna. Inga fler kramper!

  2. Jessica 2013/02/18 on 21:41 Svara

    Det är tur ni är såååå bra föräldrar 😀 <3 Sååååå imponerad av er!!
    Vad menar du med att din telefon inte kan larma?
    Vad betyder postictal?

    • flersamhet 2013/02/19 on 06:28 Svara

      Gulle du!!
      När jag ringer 112 går det in en röst som säger ”det nummer du önskar nå är inte i bruk”. Det har blivit så förut också men trodde det var fixat.
      Postictal är fasen efter en kramp. Våra barn sover ofta eller är dåsiga och allmänt påverkade. Om jag förstått det rätt är det även vanlig med huvudvärk och lite annat man känner som Saga och Nova ännu inte lärt sig beskriva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna