VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varför fick hon en bakterie?

Bakterien är en helt vanlig hudbakterie som vi alla har på händerna. I det bästa av världar är allt steril, rent och ordnat men…

När de krampar hemma är det inte sterilt eller miljön optimal. Vissa gånger har det även varit mer akut än andra gånger. Jag har inte upplevt vårdpersonalen stressad men klart det varit tuffare för dem vissa gånger än andra. Det kan även ha hänt på sjukhuset förstås. Det är trots allt fråga om mänskliga faktorn.
Sjukvården har alltid varit noga med att sterilisera innan de sticker men någon gång någonstans har en liten bakterie smitit med nålen ned. Att den fastnar i porten sen är väldigt mycket otur. För Novas del har den sen smitit vidare ut i blodet, inte heller det behöver hända för att hon har en bakterie i porten.

Så…den kom på grund av mänskliga faktorn men det känns helt okej eftersom de trots allt samtidigt räddade livet på henne. Att det sen blev så här illa är maximal otur.

Nova hade en port-bakterie för ett år sedan. Man behandlade med antibiotika. En person jag träffat på sjukhuset, den enda som uttalat sig och jag har inte frågat någon annan, tror att den suttit där gömd sedan dess. Bakterie i port ger inte utslag på CRP så den är lömsk och kan ligga där och bara bida sin tid och så plötsligt lossnar den och far med koksalt eller midazolam ut i blodet.
Nova har hela det här året haft fler kramper än Saga. Innan årsskiftet följde de varandra som de tvillingar de är. Kanske har 2012 varit värre för Nova för att hon hela tiden haft en bakterie som gjort henne svagare?

 

.


Kommentarer


 1. Jenny 2012/11/24 on 20:51 Svara

  Viktigast är ändå att den uppräcks och behandlas! Men visst ska jag erkänna att jag varit lite orolig när ambulanspersonal stuckit Linn i porten utan att tvätta ordentligt rent innan vissa Gånger… KRAMAR!! Hoppas ni får en mysig lördagkväll!

  • flersamhet 2012/11/24 on 22:43 Svara

   Mm, men just då är viktigast att krampen slutar. Nu jobbar man iaf för att få bort den! Jag hoppas på de bästa.

   En bra lördag men vi skulle ju slå runt hos Nathalie. Barnen för sjuka i kombination med att vi är rätt trasiga och trötta. Men ja är besviken, ville va där.
   Hoppas ni har det bra och linn är frisk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna