VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bakterien

image

Nu vet vi varför hon sover så mkt. Bakterien är ute i blodet. Svar från lab kom nu :-(

Det var det vi inte ville höra. Bakterien är iaf en ”snäll” bakterie. Vi ska inte vara så oroliga över bakterien nu när den behandlas säger J.L. Nova kommer att få antibiotika genom porten en gång om dagen i minst sju dagar. Hon ska snart få sin dos + att odling ska tas för att se om saltsyran gjorde sitt jobb och fick bort bakterien från porten. Sen får vi faktiskt åka hem!! Tillbaka imorgon klockan 13 för att ge morgondagens dos av antibiotika. Då får vi veta om SABH (hemsjukvården) har tid med oss, de kan inte svara idag. Tanken är att de ska komma hem till oss en gång om dagen så som vi har haft förut.

Angående porten så får vi se på odlingen om den är okej nu. Är den inte det så måste hela bytas men det finns iaf chans att den är ren och okej. Trodde hela porten var körd när bakterien spridit sig men så var det i alla fall inte.

 

Fortfarande många frågetecken och inte minst hur vi rent praktiskt ska lösa allt. Det som är bra däremot att detta förklarar tröttheten och kramperna som varit utan förklaring. Vi har ju märkt att vår Nova inte är som Nova brukar vara och nu fick vi veta vad som varit fel. Bakterien är lömsk och ger inte utslag på CRP eller på något annat sätt. Första gången vi var inne på ALB och beskrev detta var i oktober och sannolikt har den då varit där ett tag. Det är en lättnad att få svar även om det hade räckt med att bakterien spökar i porten!

 


Kommentarer


 1. Nettan 2012/11/22 on 17:41 Svara

  Underbara Nova! Kram till er alla, speciellt till Nova idag och tack för uppdatering, det betyder mycket för oss att få info så här. Ni är så starka, värt att sägas om och om och om och om igen!!

  • flersamhet 2012/11/23 on 21:45 Svara

   Vi fick ju så bra datorer förra julen så då måste de ju användas flitigt :) Sen är det faktiskt väldigt skönt att nå ut till alla samtidigt. Ingen kan känna sig bortglömd och det är upp till var och en att faktiskt gå in och läsa om man vill veta.

   Massa kramar till dig Nettan, Hoppas vi ses snart, för länge sen!!

 2. Jenny 2012/11/22 on 20:38 Svara

  Hur fick hon bakterien från första början!?? Usch! Skönt iaf att ni vet hur det ligger till och att de börjar behandla. Och framför allt att få orsaken till alla kramper hon haft!
  Hoppas föreläsningen var bra ikväll!
  Kram!!

  • flersamhet 2012/11/23 on 21:54 Svara

   Bra fråga och fler som undrar.
   Gör ett inlägg istället :)

   KRAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna