VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Vaccin

Att ge våra barn vaccin är som att be om en kramp. Det var så det började och varje vaccinering efte har lett till anfall. Ändå har tjejerna klarat sig bra. Många dravetbarn ligger efter med vaccinering. Saga & Nova har haft lugnare perioder då vi kunnat ge vaccin men förstås med kramper som följd men de har iaf fått allt som 2åringar ska ha fått +vattkopp som de fick sista dosen idag.

Jag väntat på samtalet idag. Haft ljud på mobil under möten. Stressande! Vattkoppsvaccin kickar inte ut i kroppen första dygnet så det ”ska” inte hända ngt. Men det gjorde det sist för Nova och har gjort med andra vaccin fast de säger att det är i princip omöjligt. Vi har gett alvedon men kan inte förebygga med stesolid eftersom reaktionen lika väl kan komma om en vecka.

De vaccinen som alla barn får tycker ja inte är lika jobbigt att ge. Det är inget man väljer bort. Vi har skjutit lite på vissa vaccin så de inte haft mkt anfall precis men så länge neurologen tyckt det varit ok har det känts givet. Vattkopp har vi valt. Sannolikt skulle Saga och Nova bli väldigt sjuka om de fick vattkoppor så det är förstås klokt att ge vaccinet….men inte självklart. Skulle därför kännas väldigt jobbigt om det ledde till ngn allvarlig kramp :-\

De fick vaccinet 09 i morse och hittills inget!! De är nog rekord. Får se hurde närmaste 10 dagarna blir.

En ljusglimt den här tunga dagen av en av mina underbara kollegor…

image


Annons

Kommentarer


 1. Jenny 2012/09/20 on 10:53 Svara

  Åh vad jag känner igen mig i varje ord du skriver! Linn har ännu inte fått vattkopps vaccinet men snart så… Och tankarna är PPRECIS som dina, gör vi rätt som ger? Då vi vet med all säkerhet att kramp kommer. Och sedan, hur blir krampen?? Eller om vi väljer att inte ge? Hur sjuk blir hon då i vattkoppar!? Fruktansvärt jobbiga beslut! Jag håller mina tummar för att det blir så lindrigt som det bara går för Saga och Nova!

  KRAMAR!!

 2. flersamhet 2012/09/20 on 21:16 Svara

  Ja verkligen dilemma!!! Så svårt att göra rätt. Nu finns det ingen återvändo för oss o h de e på ett sätt skönt. Bara göra det bästa av det som kommer. Jag tror vi gör rätt. Jag tror verkligen vattkoppor skulle vara värre. Varje förskylning tar så hårt och när de hade rs var de superdåliga trots att de va 1 1/2 år då o inga spädisar direkt.

  Ibland Önska man att ngn sa ”gör så här” så man slapp ta de där besluten själv.

  Många kramar!!!!!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna