VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förskola

DSC_0652

Det går bra med förskolan. Tjejerna trivs väldigt bra. Både jag och Andreas har lämnat. Saga skickar slängpussar och vinkar glatt. Nova knatar in och börjar leka men när man säger att man ska gå och jobba kan hon gnälla till lite men absolut inga problem. Vi verkar inte saknade 😉 Tvärtom upplever Andreas att de kan vara ostimulerade på fredagen när de ”bara” är hemma med honom. Kanske skulle vara annorlunda om mån-fre skulle vara längre. Just nu är det bara där mellan 8.00-11.45, de äter lunch där (kanonmat!! förskolan har eget kök!!) sen går de hem och sover. Vi tror och hoppas att vi kan öka timmarna men allt får ta sin lilla tid.

Anfallsmässigt har det ökat något sedan de började men inga anfall på förskolan än. Personalen tycker att de börjar få lära känna våra barn för nu har de faktiskt kunnat gå två veckor i följd helt utan avbrott. Personalen har två personer varje dag som har ansvar över våra barn och de har på eget initiativ gjort en pärm där de i grova drag beskriver Saga och Novas mående, beteende och vad de gjort samt vilka som ansvarat. Tryggt både för oss och dem att kunna se. Förskolan arbetar redan mycket med tecken och bilder med alla barn vilket är kanon. Detta ska de, om jag förstått rätt, utveckla ännu mer. Barn med svårigheter att få igång talet får ofta tecken och bilder som hjälpmedel så det känns extrabra att vår förskola redan använder det som pedagogiska redsak till alla barnen.

Jag håller på att bygga upp en tillit och det känns otroligt bra. Jag är inte på något sätt rädd när jag lämnar. Jag hoppas den här bra känslan får stanna. Andreas jobbade utanför Stockholm en dag nu i veckan. Det var första gången som jag hade ”jour” om något skulle hända. Så länge Andreas varit hemma är de honom de ringer om något händer. Det var annorlunda av någon anledning. Kändes annorlunda i kroppen. Jag stirrade på telefonen och funderade om det skulle ringa. Gick förstås utmärkt :)

Jag som gillar kontroll tycker den här hösten är knepig. Vi har ingen som helst aning om hur det kommer bli. Förra året blev totalt kaos. Jag tror vi är bättre förberedda i år. Jag försöker iaf att inte ta på mig extrauppdrag på jobbet nu den närmaste 1-2 månaderna. Det räcker med det jobb som redan ingår i min tjänst. Tur man har så fantastiska kollegor iaf! Jag trivs otroligt bra på min arbetsplats. Det är viktigt att ha en plats där saker fungerar och känns tryggt när livet är turbulent i övrigt. Jag är tacksam för det och hoppas att Andreas kommer ha samma tur!

Trevlig Helg!!

 

Bilder från landet någon gång i augusti.
Har även lagt in lite bilder i inlägget om vår semestervecka.
Klicka för att se bilderna större.


Kommentarer


  1. Jenny 2012/09/02 on 20:23 Svara

    Vad glad jag blir av att läsa att det går bra med förskolan! Gläds med er, massa kramar!

  2. Jenny 2012/09/06 on 12:52 Svara

    Härligt att läsa att förskolan fungerar så bra!! Hoppas det fortsätter så! Massa kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna