VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Coop-anfall

Det är mycket bättre än i vintras och tiden innan som ni vet. Det är Nova som har mest nu så de har slutat följa varandra identiskt. Förut visste vi att krampa ena följde den andra efter med allt från minutrar till inom en vecka. Det var förstås jobbigt att veta men också en absurd trygghet. Snart kom anfallet och då visste vi vad vi skulle göra.

Nova fick ett anfall idag. Vi handlade och kan väl snart döpa en anfalls variant till coop-anfall för de har hänt där många ggr. Vet inte när den började men det tog minst 40 minuter innan anfallet slutade. Vi gav epistatus och ringde 112 samtidigt som vi gick hem. Både ambulans och läkarbil kom. Det var tryggt. Ambulanspersonalen var vana vid port och redo att sticka om det behövdes innan läkarbilen kom. Det blev inget stickande alls faktiskt. Hon hade bra syresättning så väntade ut anfallet som successiv avtog.

Jag var lugn. Vi var lugna. Saga flirta med de grönklädda. Efteråt kändes det konstigt ändå.
De flesta dagar är bra. Jag lever och mår bra i nuet. Trivs på mitt jobb. Trivs i mitt hem även om det fortfarande saknas både möbler o tavlor. Trivs på landet där vi snart flyttar in i nya stugan. Älskar allt som händer kring barnen nu, de är så roliga i tal och agerade. Men jag är också lite rädd hela tiden. Kan inte blunda för det. Kan oftast tänka positivt och leva normalt men aldrig helt. Plötsligt kommer tanken från ingenstans.  Rädd för att förlora det vackraste världen givet mig. Rädd för att någon av dem tar ett sista andetag.
Risken är minimal men efter längre anfall påminns jag om hur skört livet är. Hur fort det kan gå. Livet är här och nu. Njut vänner av allt gott livet ger er varje dag. Vänta inte på något. Unna er. Det är klyschigt men sant, plötsligt kan det vara försent.

image


Kommentarer


  1. Jenny 2012/06/30 on 06:38 Svara

    Vad skönt att det gick bra med lilla Nova, även fast det var ett långt anfall. Vi har fått lära oss den tuffa vägen att livet är skört, jag har samma tankar som du, ständigt. Massa kramar till er och ha en frisk och fin helg

    • flersamhet 2012/06/30 on 07:45 Svara

      Tack Jenny! Ja vi lever samma vardag på många sätt. Hoppas Linn mår bra!! Många kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna