VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Anfall igår

Ljudet av helikopterpropellern kommer jag nog aldrig vänja mig vid. Det är så kraftigt ljud och allvaret känns större fast det inte behöver vara det egentligen. Inte när man är på landet och sjukhuset man ska till är Astrid Lindgren. Då är helikopter betydligt bättre än bil.

Ambulansen kom först. Vi hade inte träffats innan och då sjönk mitt hopp. Jag orkade inte förklara hela sjukdomsbilden och allt runt och framförallt brukar det vara svårt att övertyga nya att vi onte behöver åka in. Från helikoptern hade vi träffat två förut, skönt! Alla grönklädda var jättebra!

Nova fick anfall mitt när vi skulle börja äta tårta. Vi skulle fira Andreas matteresultat och knäppt nog hade både jag o A handlat tårta kvällen till ära. Nova hade varit ute och sparkat boll med sin mormor och gick in för tårtans skull. Ganska stor temperaturväxling, sval kväll och väldigt varmt inne.
Hon hann bara ta några steg när kroppen frystes. Ögon blinka, kroppen fortfarande ståendes. Vi bar henne till sängen och hon fick epiststus och alvedon, hade feber vilket hon inte haft under dagen. Inga ryck alls. Ambulansen var snabbt på plats och helikoptern kort efter. Nova andades bra denna gång men anfallet höll i sig i 40 minuter. Stundtals reagerade hon på omgivningen men tungan fast i gomen och nacken låst i samma läge.
När den släppte fick vi välja själva om vi skulle in. Valet var lätt. Klart vi stanna.
Nova får stesolid förebyggande och har lite feber. Gnällig och sover mycket men okej. Vi har det bra!

KRAMAR


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna