VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Är det över nu?

Det verkar som att det lagt sig nu. Lite, lite feber kvar och absolut mycket gnäll kvar men med två dygn utan kramper och en stabilare kroppstemp så borde det vara färdigkrampat.
Tycker vi.

Jag är inte helt säker faktiskt men jag tror att den här vaccinationen gav tjejrna tre kramper var och ingen så där superlång. Nu går de säkra mot mässling, kikhosta och rödahund var det väl med… Känns klart värt det även om veckan inneburit minimalt med sömn och maximalt med helspända nerver.

Ett par tänder har det lyckats ploppa upp under denna vecka med. Lika bra att ta allt på en gång 😉

 

Andreas filmade Saga vid en av kramperna. Kanske låter det konstigt att man filmer men vi gjorde det redan för ett år sedan när allt var väldigt nytt och med massa frågetecken. Då var det för neuroläkarnas skull eftersom det är så svårt att förklara och beskriva.
Sen har vi filmat några gånger när det sett annorlunda ut. Det finns ju ett gäng olika varianter av anfall. Ofta vill läkarna ha filmat med tröjan av så de ser andingen. Från början när man lutade mer åt feberkramper var barnen nakna på filmerna eftersom alla sa att vi skulle svalka dem fortast möjligt. Det kan fortfarande ha viss effekt att göra dem svala om anfallet är feberrelaterat men det är inte lika viktigt som vid klassisk feberkramp.

Några av våra annhöriga har velat se filmerna och vi har visat för dem som önskat. De är fler som frågat som hittills inte sett någon film av olika anledningar. Jag och Andreas diskuterar nu om vi ska lägga ut den senaste filmen på Saga som är 30 sek lång. Hon har kläder på sig och det är inte någon av de kraftigaste kramperna men man ser ändå att hon rycker och gungar med hela kroppen och det ger en viss bild av hur en kramp kan se ut. Några som har sett har blivit lugnare av det. Kunskap ger trygghet. Att fundera och måla upp skräckexempel som inte ens är nära verkligeheten är bara dumt.
Kommer det ut en film så känn efter om du klarar av att se. Alla har vi våra gränser för vad som är obehagligt och vad som känns okej. Vi upplever denna filmsnutt vara mild men vi lever i en annan verklighet än många.
Vill bara flagga för vad som kan komma så inte någon bara trycker på play….
Bestämmer vi oss för att inte publicera den här för att det känns för privat så fråga oss gärna så visar vi den för er.

 

Idag är en bra dag.
Det känner jag på mig!!

 


Kommentarer


  1. Ingela 2012/01/28 on 21:34 Svara

    Ni är verkligen toppen! Ni är fantastiska!

    N bestämmer själva om ni vill lägga ut, jag tycker det kan vara bra att vissa får se, så dem förstår. Men det är helt upp till er.

    Glöm inte att ni är fina föräldrar och och underbara personer!!!

    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna