VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Natten

En vidrig natt har vi haft. Saga kom hem igen som vi trodde men Andreas fick vänta länge på akuten, inte klart förrän framåt 23. Så klart gjorde de typ inget.
Hemma var jag med en febrig Nova som låg och yrade i sömnen så jag sov inte så gott heller även om jag hade de bättre än Pappan på akuten.

Ett par timmar senare satt Andreas med Nova i soffan för att hon under en längre stund frossat och yrat i sömnen. Då trodde vi fortfarande att jag skulle jobba idag så meningen var att jag skulle få sova. Det gjorde jag inte för jag hade en Saga som också låg och feberyrade.
00.50 skickar jag ett sms till Andreas där det står ”Inge bra med Saga”.
00.50 skickar Andreas ett sms till mig där det står ”Nova kommer nog krampa snart”.
Sen gick det bara någon minut till innan båda barnen låg och krampade. Tror de då hade 39,5 i temp och på den tempen kramapr de alltid.

Samma akutbil som hämtade Saga tidigare på kvällen var det som kom, de jobbar ju i ett dygn. Även bekanta ambualanspersonal. Mycket folk blev det med två ambulanser och en akutbil. Kan ju fundera kring vad grannar tänker om de är vakna missinassen…
Vi behövde inte åka in. De stannade länge. Väldigt länge. Eftersom vi inte blivit inlagda någon av de tidigare kramperna och de inte gjort något så såg ingen av oss någon anledning. Istället stannade som sagt de kvar någon timme eller mer för att se att anding var ok och kramp släppte.

Jag somnade nog inte sen tror jag. Hade ett barn på vardera axeln tryckt mot mig. Ville inte ligga själva. De var två små element för trots alvedon och ipren varvat vägrade feber lägga sig. Båda yrade, framförallt Nova så trodde hon var på gång igen. Vågade inte somna. 04.00 var det dags igen, fast Saga. Fick liv i Andreas och så var det ännu mer epistatus till henne, samma akutbil och samma procedur. Vi åkte inte in denna gånger heller -skönt. Nova höll låda och var plötsligt klarvaken en stund. Jättekul med grönklädda människor hemma!
Klockan 08 var det bara att gå upp. Då tror jag attvi alla fyra sovit ganska lugnt i ett par timmar. Det var dags att fylla på med alvedon annars hade vi nog kunnat få tjejerna att sova ett bra tag till.

Hittills har tjejerna verkat ganska oberörda av natten. Liiite trötta kanske men förvånansvärt pigga. Betydligt piggare än sin mamma o pappa!
Nova har fortfarande feber, Saga är svalare.
Jag är inte speciellt orolig alls. Krampenra har inte varit extemt långa och de har haft hög feber vid varje. Klart det är vaccinet. Kontaktat mottagningen för rådslå om det kommer ny kramp. Vi har maxat akutmedicinen flera gånger om nu och vill kolla för säkerhets skull vad som gäller. Tidigare när de propppats med så här mycket medicin har vi legat inne och där finns det ju andiningshjälp på ett annat sätt.

Jag är trött. Det tar på krafterna med sådana här dygn. Har hållt på sen i söndags nu men det måste väl ta slut snar.
JAg ska få sova lite nu <3 Svårt bara att varava ned och lägga sig klockan 11.00. Därför jag skriver lie först. Andreas har gått till Mormor och Morfar där han får avlastning med. Vi känner inte att vi är så bra och tålmodiga föräldrar idag.

 

Kram på er!


Kommentarer


  1. Anna 2012/01/26 on 08:44 Svara

    Ni är fantastiska och förtjänar medalj, tänker på er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna