VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

2a gipsen

2013-04-18 14.52.20

I torsdags förra v.  togs Bubblans första gips bort vilket inte var det lättaste då hon vuxit så mycket att de satt fast! Personalen fick bända upp hela gipset för att få loss foten men annars gick det bra. Vi fick bada medan vi vänta på omgipsningen, väldigt mysigt! Läkaren sa att vi med 99% chans slipper op på ena foten iaf, känns positivt och bra. Fötterna såg väldigt fina ut.

Bild på fötter direkt efter avgipsningBild ovan på första gipsen precis efter avgipsningen.

Sen gipsades fötterna igen medan bubblan sov. Jag åkte hem direkt och Bubblan var lite smågnällig hela kvällen och natten så jag var lite orolig över hur gipset satt för det varken såg eller kändes bra men jag avvaktade. vi upptäckte att hon hade fått skavsår så inte konstigt att hon var gnällig. Jag frågade i PEVAgruppen på fb om tips för att underlätta för henne och fick råden att bända upp kanterna på gipset lite eller åka in och ta bort gipsen helt. Vi valde att bända bort lite av gipsen runt kanterna och smörjde sen in med xylocain och efter det fick vi rätt fort tillbaka vår glad tjej igen.

Idag har vi även varit på BVC och kolalt vikt. Hon gå stadigt uppåt vilket känns bra men lite jobbigt att itne veta exakt hur mycket hon väger utan man får liksom chansa lite på hur mycket gipsen väger. Med gips vägde hon iaf 3.8 kg nu så BM trodde att det borde vara okej att ha henne i bärsele nu vilket är vad vi väntat på. Imorn är det dags för gips nr 3!


Annons

Kommentarer


  1. Malin 24 april, 2013 on 10:43 Svara

    Vi fick alltid väga Ellen på sjukhuset efter de tagit bort gipset och innan nästa skulle på. De hade en våg som man fick låna- nu var detta iaf Östra i GBG.

    • finafossingar 24 april, 2013 on 01:03 Svara

      Verkligen olika på olika sjukhus, men jag ska be om att få väga nu nästa gång, då ska vi ändå till röntgen oxå så det måste ju finnas en våg där någonstans :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna