Girlcoaching – ni har väl inte missat!

 Att jag coachar unga tjejer i självkänsla och självförtroende…

 

Allt började med den här artikeln i Aftonbladet… för länge länge sedan…

Debattartikeln väckte en slumrande björn och idag tar jag enbart in tjejer på rekommendationer via mitt nätverk. Alla tjejer borde ha en förebild – en bra förebild.

Utdrag:

Tjejer – vägra bli sexobjekt

Bara du har makten över din kropp

Emilia Löf, 22, har tröttnat på medias sexfixering som hon tycker förstör unga tjejer.Foto: Tommy Mardell
Är det den här bilden på kvinnlighet vi vill ge våra unga tjejer idag?
Nu är jag arg. Jag är så förbannad att jag håller på att spricka. Varför gör inget något! Hur länge ska vi gå i detta långsmala land och låta våra unga flickor utsättas för detta? Vart ska det sluta? Det är som en snöboll som snurrar och bara blir större och större. Och den tycks ta fler och fler av dessa oskyldiga själar med sig i sitt vansinnes färd.

Löpsedlar med 20-årig flicka som har sex i garderob. Vi är alla medvetna om vad den stora massan av dagens flickor vill bli när de blir stora. Kända. För utan att synas, finns du inte. Det är dagens hårda dom emot de unga. Och denna unga, stackars utlämnade flicka på blott tjugo år, blir någon de kan titta på och vilja efterlikna.

 Emilia Löf, 22, har tröttnat på medias sexfixering som hon tycker förstör unga tjejer.

Hur i helvete går det till? Jag menar inte att alla unga 12–20-åriga flickor vill bli Natacha. Men något i denna explosion av unga hormoner ropar efter att synas, och Natacha syns ju. Jag känner flera 12–13 åriga flickor som slaviskt följer Paradis Hotell och de andra ”vuxen”-såporna. Även om det inte är just din dotter, är det kanske hennes kompis. Och vad ger det i sin tur för effekt på just ditt barn?

Att dagens kolumnister är 30 plussare gör inte saken bättre. Jag ser upp till er alla. Ni starka rebelliska kvinnor som står upp för era kvinnliga syskon. Ni ropar högt om jämställdhet. Lika löner, fula dokubrudar och allt annat som är fel i vårt samhälle. Men hör de er? De allra yngsta av era kära medsystrar? De som stöps in i en mall av falskhet, plast och drömmar utan mål. Dessa oerhört coola brudar på 30 plus når inte fram till dessa känsliga små flickor som är slavar under veckotidningarna, som så högaktigt påstår sig ha en åldersgrupp på 20 någonting. När kanske 75 procent är under 15.

 

Dessa flickor behöver verkliga förebilder. En coach, en stark förebild som kan leda, support, stärka, dessa flickor i deras svåra väg upp mot ett liv i vuxenvärlden som blivit hårdare än någonsin.

Den enda någorlunda ”unga” tjej som just nu syns och hörs är denna Ebba von Sydow. Men vad gör hon? Pratar mode, sina Stureplanspartajer och utseende. Hon har mer en ett nytt ”ballt” jobb att uträtta när hon nu stiger i som chefredaktör på Veckorevyns högsta guldpall. Det ser jag fram emot att se. Och jag önskar verkligen att hon tar detta som en chans att verkligen visa vad hon kan.

Vad, ja, jag frågar mig vad ger dessa tidningar, tv-program och helt vidriga löpsedlar för bild till våra små vackra unga tjejer idag! Det är inte fel att ha sex i en garderob. Men när en tjej som Natacha säger det, handlar det inte om en kvinna som bejakar sin egen sexualitet. Inte en kvinna som har en man som vill göra allt för att tillfredsställa hennes undersköna, unika kropp. Nej det är det inte!

 

En flicka måste förstå sitt värde. Det är hon som har makten över sin egen kropp. Och hur ska en ung tjej i dag lära sig att älska den kropp hon ska leva med i resten av sitt liv om hon bara blir ”godkänd” som en plast retuscherad barbie. Vad får unga pojkar för syn på den makalösa kvinnokroppen? Nej nu får det vara slut!

Flickor behöver förstå, känna, inse verkligheten, få möjligheten att se upp till andra flickor som står med båda fötterna på jorden. Andra unga tjejer som står upp för att de har en åsikt. En underskön kropp, oavsett storlek . En egen sexualitet, som inte går ut på att tillfredsställa många mäns skeva bild och medias krav på evig kåthet och retuscherad skönhet. Och de behöver förstå att det är dom som ska kräva mäns underkastelse. Inte tvärt om.

 

Samhället är tufft som det är. Starka unga tjejer behövs som förebilder som kan ta upp kampen, som kan rädda om ens ett fåtal av dessa tjejer som är på väg över kanten. In i helvetet,där jag själv har varit på besök.

Det sista vi behöver idag är ännu fler sönderskurna, förtvivlade, trasiga flickor, som inte förstår varför de lever då de inte står upp till kraven på vad man ”ska” vara enligt dagens högsta diktator. Makten över allt i vårt samhälle. Dom som styr oss liksom slavar. Media.

Därefter har jag skrivt ett tiotal debattartiklar på ämnet, samt föreläst, pratat i radio och skrivit krönikor.
Vi kan alla göra något. De som inte försöker kan aldrig lyckas

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *