Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

Början till BB-väska

Vecka 36. Fyra och en halv vecka kvar till beräknad förlossning. Med tanke på att min kropp inte mår helt hundra, jag verkar ha någon slags mild form av havandeskapsförgiftning, så börjar det kännas dags att packa den berömda BB-väskan. Av någon anledning känns det så overkligt. Det är en så konkret handling: den här väskan packar jag till någon som ännu inte finns annat än inom mig, men när jag reser hem igen så kommer kläderna som nu ligger hårt hopvikta rymma en liten, liten människokropp. Egentligen är det ju i högsta grad logiskt, men så underligt det känns ändå. Så svårt att förstå att vi väldigt snart kommer att vara tre här hemma.

Vi är rekommenderade en förlängd BB-vistelse vilket gör den där väskan lite lurig att packa. Dels för att det är oklart vad ”förlängd” innebär, och dels för att det är helt omöjligt att veta hur mycket kläder som går åt på en dag. De flesta verkar ligga hud mot hud största delen av tiden och inte bruka särskilt mycket kläder alls. Andra får en kräk- och bajsbebis som gör av med kläder på löpande band. Nåväl. Tre uppsättningar av pyjamasar, byxor, bodys och strumpor fick det bli (plus den hallonrosa sparkdräkten jag hade på mig när jag åkte hem från BB, den måste med av nostalgiskäl). Och så ett par mössor, en stickad overall, en dinglis, några småhanddukar, ett par filtar och en bärsjal. Allt utom filtarna och bärsjalen gick ner i vår skötväska – en fiffig budgetvariant från Stadium till det facila priset av 99 kronor. Nu återstår bara att packa ner vad jag och maken behöver, men den kraftansträngningen sparar jag till en annan dag.

IMG_20170227_130320_722

Vad var det bästa du hade med dig till BB – och vad kunde du lika gärna lämnat hemma?

/ Thérèse

2 reaktioner på ”Början till BB-väska

  1. Ja det är svårt att veta hur mycket av allt man behöver och utifrån alla tips så behöver man tillslut en resväska på hjul 😉 kul att höra att fler är påhittiga i jakten på skötväska. Vi köpte nyligen en väska på Ikea för 200kr till skötväska.

    1. Haha, ja, det är lite av min mardröm faktiskt, att komma släpande med typ en amerikakoffert! Samtidigt avskyr jag att inte ha med mig saker jag behöver, så det är en fin balansgång. Men jag hoppas på att vi klarar oss med en bag till mig och maken, vi får väl se hur det går.

      Och vad gäller skötväska så tyckte jag det kändes helt vansinnigt att köpa en skötväska för många hundra eller i värsta fall tusenlappar. Vi har ju ingen aning om vad vi behöver, så vi tänkte testa med en billig, och så får vi uppgradera oss om den inte fyller behoven. Dessutom känns många av de ”fina” skötväskorna väldigt mycket som damhandväskor, vilket inte alls är vad vi är ute efter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *