Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

Hemma bäst

För ganska precis ett dygn sedan kom jag hem efter att ha tillbringat några dagar på BB Gravida i Linköping. Mitt blodtryck spårade ur i helgen och jag har legat inne för att få blodtryckssänkande behandling. Efter några tabletter och injektioner hade det dock stabiliserats så pass att man kunde sätta ut medicinerna igen. Ingen vet riktigt varför det steg så kraftigt, och inga av de tagna proverna visade minsta tecken på havandeskapsförgiftning, så nu blir det bara tätare kontroller hos barnmorskan de närmaste veckorna. När jag ändå var inlagd så passade läkaren på att ordinera ett järndropp (ni vet, det jag skrivit om tidigare att jag var så nervös för) eftersom mitt Hb sjunkit ännu mer. Tack och lov gick behandlingen bra, så nu hoppas jag att mina värden fått en skjuts i rätt riktning.

Innan jag skrevs ut igårkväll gjorde jag ett ultraljud för att kolla så att Hjärtis mår bra, och läkaren hittade in något att anmärka på, allt såg jättefint ut. Dessutom var Hjärtis lite mer samarbetsvillig än under RUL, så nu kan vi skala bort femtio procent av vår namnlista – hurra!

Nu ska jag bara njuta av att vara hemma och slippa sjukhusets horribla sängar. Jag ska försöka varva intensiv vila med att sno ihop de sista grejerna i företaget innan min föräldraledighet. Jag har fortfarande rätt taskig foglossning, illamåendet är tillbaka och jag får jobbiga sammandragningar om försöker röra mig snabbare än en sömngångare. Men vad sjutton. Det är dem veckor kvar till beräknad förlossning, och längtan vet inga gränser. Jag kommer att fixa det.

Jag kommer att fixa det.

/ Thérèse

4 reaktioner på ”Hemma bäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *