Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

Sängmobil med luftballonger

De senaste dagarna har jag pysslat med en sängmobil till Hjärtis. Det finns förstås massa fina att köpa, men jag såg en kvinna på instagram som gjort en egen och tänkte att jag ville testa. Så jag googlade runt och letade inspiration, och fastnade för att göra en mobil i papp med luftballonger. Jag skissade upp en luftballong som jag använde som mall, och klippte sedan ut ballonger i olika mönstrade papper. Sen parade jag ihop ballongerna tre och tre, sydde ihop dem på mitten och fick därmed ett gäng ballonger i lite 3D-känsla. Jag lyckades inte hitta någon beskrivning av hur man kunde montera mobilen, så det fick bli en improvisationslösning som innefattade sytråd, tejp, tålamod och en och annan djup suck. Plus en räddande hand från maken.

Jag blev faktiskt ganska nöjd! Nu ska vi bara hitta ett sätt att montera den över sängen eller skötbordet. Med våra 3.40 i takhöjd är inte en krok i taket riktigt något alternativ, så jag grunnar på en lösning med någon slags arm som kan fästas i sängen/skötbordet. Vi får väl se var det slutar…
20170213_205439
20170213_162923
IMG_20170213_165059_542

/ Thérèse

4 reaktioner på ”Sängmobil med luftballonger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *