Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

Miraklet på RUL

Så var det äntligen vår tur för RUL. Precis som jag skrev igår så var det många känslor som snurrade under resan dit och de evighetslånga minuterna i väntrummet. Men så kom barnmorskan, jag hoppade upp på britsen och det första vi ser är ett bultande hjärta. Älskade, älskade Hjärtis, vilket mirakel du är! Lugnt och metodiskt tittade barnmorskan igenom hela den lilla kroppen och berättade allt hon såg. Magsäck och urinblåsa, hjärnhalvor och lillhjärna, hjärtat med kammare, förmak och klaffar, njurar, fötter, tår, fingrar och ryggrad. Allt så ut precis som det skulle. Det går inte med ord att beskriva den känslan.

Det enda jag kunde tänka på när jag låg där, var hur osannolikt det egentligen är. Det krävs så ytterst lite för att något ska gå fel på cellnivå, och en människa består av vansinnigt många celler. Ändå blir det helt som det ska i de allra flesta fall som en ny människa utvecklas, och vi verkar tillhöra den välsignade grupp av blivande föräldrar som väntar ett till synes friskt barn. Det känns nästan för bra för att vara sant, tänk att det kan gå så rätt!

Lilla Hjärtis gjorde konster så barnmorskan skrattade flera gånger; gapade och mimade, vinkade, pekade, kliade sig på nästan och snurrade runt. Men när det gällde de mer intima delarna var samarbetsviljan lägre. Barnmorskan hade en gissning, men kunde inte lova något. Men vad sjutton spelar det för roll egentligen. Hjärtis tycks må så bra som det bara är möjligt, och jag vågar verkligen tro på att vi ska bli föräldrar till våren.

Det är större än allt annat jag tidigare upplevt i livet.

Kära lilla Hjärtis med tummen upp mot munnen och handen mot oss. Vi längtar efter dig!

/ Thérèse

3 reaktioner på ”Miraklet på RUL

    1. Ja, det är så himla skönt! Jag har ju ännu så länge inte känt hen mer än möjligen vid något enstaka tillfälle, så det här var en efterlängtad bekräftelse på att allt är bra!

  1. Vad roligt att se sin lilla. Vi fick ett vaginalt ultraljud för tre veckor sedan och jag längtar så efter rutinultraljudet om en månad!
    Som du säger är det verkligen helt fantastiskt att så stor del av graviditeter går så bra, när det är så mycket som kan missas på vägen. Religiös eller ej så är verkligen en graviditet ett mirakel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *