Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

Plötslig städlust

De senaste veckorna har jag retat ihjäl mig på röran här hemma. Travar av tidningar och reklam i köket, utspridda pryttlar lite här och var, garderober som dignar av kläder jag inte längre kan ha och växter som för längesedan borde ha planterats om. Det märks att maken jobbar mycket och min ork inte riktigt är vad den brukar.

I vanliga fall plockar jag lite här och röjer lite där och så är det inte så mycket mer med det. Men nu kliar det i hela mig om disken blir stående eller kläder inte läggs in i garderoben. Att gravida kvinnor boar mot slutet av graviditeten har en ju hört talas om, men redan nu?

Nåväl, det är svårt att påstå att det är något större problem. Idag har jag varit ute med sex papperskassar återvinning, städat badrummet och slängt ut hälften av innehållet i badrumsskåpet, rensat i köket och skrivit inhandlingslista. I eftermiddag ska jag plantera om våra doktor Westerlund.

Om jag inte hunnit somna på soffan först, vill säga.

/ Thérèse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *