Hjärtis i magen blev en Alice i famnen. En blogg om barn och föräldraskap, graviditet och feminism. Längst ner på sidan hittar du kategorier och bloggens arkiv – leta gärna upp gamla inlägg där!

En trött fredag

Klockan är tre och jag har just gått rundan genom lägenheter för att tända alla smålampor. Mörkret kryper nära och hösten blir allt mer kompakt. Om det beror på den, eller om det är graviditetsrelaterat låter jag vara osagt, men tröttheten har accelererat de senaste dagarna. Kroppen är tung och urlakad, foglossningen gör att varje steg kräver dubbelt med ork.

IMG_20161104_095635

Vecka 20. Plötsligt börjar jag undra hur jag kommer att se ut i vecka 40…

Efter lunch idag somnade jag på soffan och slumrade i över en timme. Flera gånger vaknade jag av att hunden, helt på schnauzermanér, försökte få liv i mig. Flera gånger somnade jag om, drömde att jag vaknade och gick ut med henne, för att väckas på nytt en stund senare av hennes otåliga prat. Att dra undan filten och sätta mig upp kändes närmast ogörbart. Men nu är jag vaken, hunden har varit ute och jag försöker nu komma fram till hur jag ska hålla mig på benen åtminstone sex, sju timmar till.

Jag gick in i vecka 20 idag, och tydligen sjunker ofta Hb (blodvärdet) så här dags. Redan tidigt i graviditeten hade jag låga järndepåer, men okej Hb. Eftersom järntabletterna ökade mitt illamående har jag inte orkat ta dem. Men jag ska till barnmorskan på onsdag, så jag ska be henne kolla hur jag ligger till då.

Nu väntar en stilla hemmakväll med maken. Precis vad jag behöver!

/ Thérèse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *