Säg ja till utmaningen, den får dig att växa.

And so it begins….

Vädret ute är långt ifrån lika spännande som förändringarna som håller på att ske inuti min kropp. Det är grått, regnigt och blåser storm, vilket gör det till en perfekt dag att sitta inomhus med tända ljus och en kopp te. Trots vetskapen att jag förr eller senare behöver gå ut för att rasta mina hundar. Vilken tur att jag nyligen köpt mig ett redigt regnställ.

Men nu ska jag berätta om början  på min resa, en resa som jag hoppas går vägen och en resa som jag får göra flera gånger. Jag bor tillsammns med min sambo och våra två taxar i en tvårumslägenhet. Vi har pratat eller snarare jag har tjatat om barn länge trots att vi inte varit tillsammans så länge, runt älgjakten 2019 firade vi 1år tillsammans. När jag äntligen lyckades sluta tjata om barn kom han själv och sa att det var dags att sluta med p-piller. Detta var i mitten av november. Jag fick kontrollmensen efter p-pillerstop i slutet av november och beräknades få mensen 23 december.

Innan den 23:dje hade jag mått illa till och ifrån, främst på kvällen och vid lukten av för starkt kaffe. Mina bröstvårtor ömmade och när väl 26:e kom och mensen ännu inte kommit tog vi första testet som tyvärr visade negativt. Även testet vid 28:onde var negativt. Vi bestämde oss att vänta lite med nästa test även om jag nu fått mer ont i brösten. Dagarna gick, som för mig kändes som en oändlighet, jag ville ju veta! Men tillslut kom den 2:dre december. När jag kom hem från jobbet och som vanligt mådde lite illa och åt lite kex innan vi åt mat, men illamåendet gav sig inte, sambon och jag pratade på hur virrig jag blivit senaste tiden och att han inte riktigt kände igen mig, vilket jag erkände att jag heller inte gjorde. Någon minut senare kräktes jag. Dagen efter tog vi ett nytt test. Ett svagt pluss.

Sambons reaktion: Nej det sträcket är för litet, för svagt aldrig att du är gravid på så kort tid.

Två dagar senare ett nytt test, kvällsurin, jag var gravid, ett tydligt sträck, snäppet svagare än kontrollsträcket.  Vi slutade med p-piller med en inställning av ”händer det så händer det” vi förväntade oss en graviditet som kanske kunde dröja eftersom p-piller kan göra att ägglossningen dröjer innan den kommer igång igen, men icke sa nicke. pang bom så var vi gravida.  Nu hoppas vi att allt går vägen så vi får träffa vår lilla knodd om 9 månader!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *