VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Virus- och bakteriemaraton

Då var oktober över och vi njuter av novembers lövlösa trädgrenar vars skugga tänder skräckgnistan på kvällarna. Freddie, minns ni honom? Förutom att jag dagligen går runt och tänker på drömdödaren så är vi även inne i förkylningens andra månad. Det är ju så att alla småbarnsföräldrar vet att mellan oktober-april så springer virus och bakterier maraton. Jag ska fasiken vinna! skriker bakterien och opps där kom det en kur antibiotika o slog ut den jäveln! Det värsta är ju det där sluga viruset. Den liksom lurar i kroppens varenda centimeter, dag in och dag ut i flera veckor för att sedan visa sig som en storm lik Gudrun! Ha! Få se vem som vinner! tänker dem små glädjedödarna! Häromdagen var jag så sur och bitter över förkylningar, ni vet när man vaknar hundra gånger på en natt, får absolut inget vettigt gjort på dagen för både ungar och föräldrar är helt slut efter nattens bravader. Behöver jag nämna mer?

Ni som går igenom ovanstående vet vad jag menar. Ni mammor och pappor som turas om att vabba så man inte riskerar att få kicken från jobbet. Ni tappra föräldrar som går igenom natten som zombies, som försöker snyta en ledsen unge och ungen inte uppskattar att få snoken ren från andningshävande snor utan skriker och beter sig allmänt illa. Ja listan kan göras lång.

Vi småbarnsföräldrar borde få en medalj i början av maj. Då är nämligen våren här, och alla virus och bakterier verkar på något märkligt sätt gå i ide och man kan äntligen påbörja en normal vardag. I alla fall tills sommarlovet börjar. Det som är drömmen för barnen och mardrömmen för föräldrar, i alla fall så startar mardrömmen  ca två veckor efter lovets början. Ni vet, när hjärnan går på högvarv för att hitta aktiviteter som inte kostar en 1/4 månadslön. Och helst av allt ska det knappt finnas barn, finns inget värre än när man är mitt bland en massa barnskrik och man har intagit några glas rosé kvällen innan, jag menar vinsurplande varje kväll hör ju till sommaren. Trots att man vaknar som en rishög varje morgon, men vem bryr sig om det. Vin är ju gott! Eller hur?

Ha en bra dag nu alla!

//Merih


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna