GG7A0380 GG7A0408Foto: Lisa Höök

En ynka kommentar och jag är knäckt?

Jag har nu i ett år byggt upp ett nytt liv kan man säga, ett liv där jag har accepterat vem jag är. Jag tänker på mina utslag, att jag har accepterat att dem är där.
Jag försöker visa alla där ute att jag är stark, jag är modig och skiter i vad alla andra tycker. Jag har verkligen kämpat emot att sätta på mig en långärmad tröja. Jag har fått så otroligt mycket stöd från alla er, vilket har gjort så att jag har orkat fortsätta vara stark, det tackar jag er oändligt för.

Men ett par elaka killar, en kommentar förstör allt?
Nu ska jag berätta för er vad som hände mig här om dagen så att ni förstår vad jag pratar om.
Jag och mina vänner satt på tunnelbanan, jag hade på mig en kjol så att man kunde se mina ben där jag har utslag.
Jag hör killarna bakom oss prata om min hårbotten så jag blir lite små arg och vänder mig om och säger att jag heter Ellinor och att dem kan fråga mig istället för att sitta där och prata.
Någon minut efter så ska jag och mina kompisar gå av, jag ställer mig upp och killarna får syn på mina ben. Från ingenstans så börjar killarna ropa högt ”KOLLA HENNES BEN” ”HON HAR VATTKOPPOR” ” USSSH, GÅ HÄRIFRÅN VI VILL INTE BLI SMITTADE” mm…
Japp, så sa dem. Och där stod jag och tog åt mig av varenda litet ord. Började gråta gjorde jag också.
Jag blev väldigt upprörd och ville gå till killarna och ifrågasätta hur dem tror sig ha rätten att skrika så, men mina vänner drog av mig från tunnelbanan.

Ja först så kan man tänka sig hur dessa killar kunde säga så här? Bry dig inte om dem, dem är bara omogna… jaa man kan säga massa saker, men sanningen är att inget kan ”trösta” mig i den här situationen. Jag känner mig så jäkla kränkt och utanför. Jag har inte alls vattkoppor och jag smittar inte någon, varför skrek dem här killarna till mig? tänker alla som ser mig så här bara det att dem inte vågar säga något?

Nee, som ni flesta kan förstå så är jag helt förstörd av dem där killarna. Långärmad och byxor har åkt på igen och jag vill helst inte kolla på mig själv alls, för då ser jag en ”äcklig tjej med vattkoppor som ingen vill vara nära”, jaaa ni fattar. deras kommentarer tog hårt på mig.

Jag menar inte med det här inlägget att ni ska tycka synd om mig och säga att jag är super fin som jag är. Utan jag vill att alla där ute verkligen ska tänka efter vad ni säger till andra folk. Dem där killarna har nog glömt mig på 3 sekunder och kommer nog inte ihåg att dem har sagt något. Medans för mig så sitter det kvar, det har tagit hårt och det har fått mig att må riktigt dåligt. Så du kanske inte tycker att det är värsta grejen, men tänk en gång till, det kanske är värsta grejen för någon annan.

 

Love, Ellinor

0 kommentarerKommentera »

 1. Postat av: Annica Tejfors

  Fina fina Ellinor jag blir så oerhört ledsen av din historia. Det finns så mycket idioter och de är inte ens värda att titta åt. Inte ens att ägna en tanke eller lägga energi på.
  Du veet ju att du är fin precis som du är och så stark som du har varit och så modig som inte vikt undan utan bestämt dig för att du duger som är så har du fått tusentals tjejer och säkert killar att våga vara den de är.
  Du är en fantastisk förebild och dessutom otroligt vacker och det du gör för de yngre som ser upp till dig är guld värt.
  Det kommer säkert att komma fler idioter tyvärr för den sista är inte född ….
  Stå upp, shake it off och ta av långbyxor och långärmad tröja.
  Du är grym Ellinor ❤️ kram Annica

  URL:
 2. Postat av: anna

  Fina Ellinor klart du ska skita i allt de säger! Tänk på att det är DU som är så jävla snygg och så jävla lyckad och hur SYND det är om människor som trycker ner andra för att själva må bra, vattkoppor? Hur kan du seriöst ta åt dig när du vet att du har världens snyggaste kille som tycker du är den sexigaste av alla!! Plus 1 000 000 fans som älskar dig. Kom igen du är kändis de är såna kommentarer du BORDE ÄLSKA

  They hate us cause they aint us.

  URL:
 3. Postat av: Mikael

  Jag lovar att det är så oerhört många fler som vill vara nära dig och krama dig, än som vill vara nära pojkar som beter sig på det sättet de gjorde.
  Jag brukar undvika att påpeka kvinnors yttre för att inte spä på objektifieringen av kvinnor, men du är oerhört vacker, och det är våra defekter som ger vårt yttre något unikt. Utan dem skulle man inte kunna skilja på oss :)

  Dessutom tycker jag det är synd att dina vänner drog ut dig, det hade kanske varit skönt för dig att få konfrontera dessa pojkar, men det vet du i och för sig bäst själv. Det hjälper nog inte att säga att hon ska skita i det de säger, det borde hon egentligen heller inte behöva göra. Det är de som måste få höra att de beter sig fel, inget annat. Uppenbarligen blev hon ledsen, och det är ganska naturligt att en vänlig och varm individ blir ledsen när andra beter sig illa mot den.

  Stor kram!

  URL:
 4. Postat av: Viktoria

  Jag blev verkligen berörd av ditt inlägg och kände att jag ville dela med mig av tankar du väckte i mig.
  Jag tänker att din reaktion är så himla mänsklig och helt i sin ordning. En människa som bryr sig om sin omvärld blir självklart påverkad av hur omvärlden agerar och reagera. Självklart vill du skydda dig själv från människors kommentarer, blickar och okunskap. Och kanske kan det vara ok att välja våra strider. Kanske behöver vi inte blotta våra känsligaste, mest sköra sidor hela tiden. Utan att för den sakens skull ge omvärlden rätt att bete sig illa. Jag tänker att du inte behöver bli ledsen över att du blir knäckt av ”en enda kommentar”. Det är helt i sin ordning. Det är ok att bi ledsen när någon beter sig illa och är elak. Kanske behöver du en tid ha byxor och tröja när du möter omvärlden. För att slippa utsätta dig för elakheter? Samtidigt önskar jag att du fortsätter att blotta dina känsligaste sidor för de du verkligen litar på, de som kan hjälpa till att bygga upp din styrka och stolthet igen. Jag önskar dig all värme och ödmjukhet inför din styrka och svaghet. Två vackra sidor av samma mynt!

  URL:
 5. Postat av: Evelina Vidén

  det finns för mycket okunskap kring Psoriasus vilket är väldigt synd eftersom vi är så många som bär sjukdomen. Jag har haft min psoriasis sedan barnsben och den har varit värre i perioder och ibland lindrig. Du borde få diplom för civilkurage och sånt mod i att våga visa upp dig och vara mångas förebild. Du är min förebild Ellinore och jag känner en så stor inspiration av ditt mod! Själv önskade jag att jag haft hälften av ditt mod i att acceptera min psoriasis vilket jag ännu inte lyckats att göra helt och hållet trots mina 31 år. Därför går jag på ljusbehandling titt som tätt men som i längden inte alls är bra förstås :/

  Önskar man kunde på nåt sätt få vara med och uppmärksamma Psoriasis och eksem så folk får vetskap om vad det är och inte tror att man går och bär på pesten.. för jag tror att det kan göra en liten skillnad i framtiden trots att det inte kommer att förändra idioter för dom är tyvärr obotliga!

  Stå på dig! Du är så vacker så man dör och verkar ha en ängels personlighet… <3

  Styrkekramar till dig underbara människa!
  /Evelina

 6. Postat av: Isabella Tigerberg

  Stackare, tycker att sånna människor ska ta ut sin ilska någon annan stans istället. Usch!
  Jag har följt din blogg ända sen top model där du var min favorit. Jag har en stor dröm att en dag bli som du, en model som är en stor förebild för många. Skulle vara jätte snällt och vetkligen ur gulligt om du kunde gå in på min blogg och läsa lite och kanske kommentera något! <3 du e bäst! KRAM KRAM!

 7. Postat av: melliz

  Hej ellinor ! Jag förstår dig.. att höra sånt där sänker ens självbild totalt.. och jag vet för jag är atopiker och har också utslag över hela kroppen.. de gånger ja får i ansiktet går ja inte till skolan för orkar inte med att folk ska på peka de.. så ja vet hur de känns och de är jätte jobbigt och irriterande ! Men du har mitt stöd iallafall <3

  URL:
 8. Postat av: jennifer larsén

  FUCK DOM LILLA SMÅ IDIOTERNA. DOM ÄR SMÅ, DUMMA, HAR INGEN LIVSERFARENHET OCH HETSAR VARANDRA NÄR DOM ÄR I GÄNG. DOM ÄR SORGLIGA, OMOGNA OCH BORDE FÅ DERAS MUNNAR IGENSYDDA TILLS DOM HAR NÅGOT VETTIGT ATT SÄGA IGEN. SNÄLLA ÄLSKLING TA INTE ÅT DIG! detta gör mig så upprörd. du är speciell, unik och världens finaste tjej. SKRATTA åt dom stackarna. Om jag ser dom på stan så kommer jag skratta åt dom.

  Älskar dig./din Jenn

  URL:
 9. Postat av: Erica

  Antagligen tyckte dem att du var söt och kunde inte visa det! Otroligt tråkigt att du ska behöva stå ut med sånna äckel! Massa kramar till dig <3

  URL:
 10. Postat av: Amanda Persson

  Hej Ellinor! Jag vill bara säga att jag tycker at du är stark. Och jag ska med denna kommentar inte ”trösta” dig. Jag vill bara säga att jag vet hur det känns på ett sätt, jag har ärr från vattkoppor på hela min kropp från när jag va liten, det går kanske inte att lika dina utslag men jag känner samma sak som dig när man ska ha något som visar kroppsdelar där ärren eller utslagen sitter. Och folks kommentarer. Det är inte kul! Men Ellinor, du va fantastiskt grym och vacker och STARK när du sökte och va med i Svenska Toppmodel! Och jg va på din sida från starten ska du veta! Det behövs folk som du! Fortsätt vara stakt och ta av din den långärmade tröjan och visa vem du är för du är grym!! Jag tror på dig! Fortsätt kämpa❤️

  URL:
 11. Postat av: Louise

  Skit i dem små idioterna, tycker att du är stark. Fortsätt Kämpa❤️!

 12. Postat av: Bella

  Men du, du är en förebild för många unga tjejer, för mig med. Du vågar prata/skriva om sådant som andra kanske tycker är tabu och det gör dig speciell och annorlunda; på ett för jävla bra sätt.
  Deras ord kommer sitta kvar, alla elaka kommentarer man får finns i bakhuvudet och man börjar ifrågasätta sig själv och sitt värde – men det viktigaste är att lyssna på allt bra nu. Läsa alla fina kommentarer, igen och igen och igen om du måste, och välja. Välja det bra framför det ledsna, som både du och jag vet i slutändan bara är destruktivt. Kram

  URL:
 13. Postat av: jenn

  Du är riktigt snygg Ellinor varför ens ta åt dig???
  Snälla ingen är perfekt ♥♥

  URL:
 14. Postat av: Zara

  Låter som att det inte var de vassaste knivarna i lådan som gapade det där. Low lifes snarare. Säkert fett avundsjuka på dig för att du e vacker o varit med i tv :) Och NEJ inte fan tänker man ”vad äckligt” så fort nån har en ”annorlunda” hy. Normala människor bryr sig inte..

  URL:
 15. Postat av: Malin

  Kram<3

  URL:
 16. Postat av: air conditioning services

  I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You are amazing! Thanks!

 17. Postat av: Showbox

  Hi Guys! Would you mind if I share your blog on my twitter followers? There’s a lot of people that I think would really appreciate your site. Please let me know. Cheers

Lämna en kommentar