VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Dags att flytta

vem_3_825x468_1

Dags för bloggen att dra vidare. Från och med idag finns jag här.  Nytt namn, ej klar med utseendet på bloggen här men annars är det som vanligt. Följ gärna med mig!

/ Emma

 

Kommentera

Sniph

Det här jag kommer tipsa om nu är bästa uppfinningen sen Glossybox startade. Sniph ( uttalas sniff tror jag)   Du prenumererar på parfym. Varje månad kommer det hem 7ml av en parfym som du även får ett etui till att ha det i.

 Du väljer en av fyra grupper och kan byta när helst du vill. Grupperna är: Trending now, Female classics, Clean och Avant  garde.

 Jag valde clean till en början nu och fick en superhärlig doft från Byredo. Det roliga är att jag länge varit intresserad av Byredos dofter men bor inte i Stockholm så det är inte så lätt att gå dit och prova. De är inte helt gratis heller så ett spontanköp är uteslutet. Men nu kom Sniph och gjorde att jag fick prova. Palermo som min doft heter var en fullträff direkt. Har fått komplimanger för att jag doftar gott också.


Nu vet jag att nästa doft är påväg till mig och det ska bli kul att se vad som kommer denna gång.

Kommentera

Ursäkta dröjsmålet, del 2

Väntrum………har besökt ett antal under hösten och vintern…..   
   
Har aldrig tidigare i mitt liv haft ont i axlar eller nacke. Men nu sen mitten av juli förra året. Daglig smärta som tär och tynger ner mig. Knaprar smärtstillande varje dag, hur sjukt är inte det? Knappt att det hjälper heller. Jag söker med ljus och lykta efter hjälp och att finna orsak till värken. Går sådär. Just nu väntar jag på röntgensvar vad nu det kan hjälpa. Sjukgymnast, akupunktur, vårdcentral, träningsövningar, massage, naprapat, akupunktur igen, laser, mobilisering ( läs knaka ryggraden) TENS, streching, varmt spabad, värmedyna, tempur kudde. Allt jag provar allt. Suger åt mig som en svamp. Försöker hitta lindring. Inget hjälper. Vissa kortvarigt ibland. 

  
Det här är min nya passion i livet. Yoga. Yoga…..jag har väl aldrig gillar sånt flum flum. Trodde jag iallafall. Men det är så skönt! Att få tänja kroppen, andas djupt, balansera, stretcha, utmana mig. Kör bara hemma än men varje dag. Fick en fin yogamatta av min man och sen en toppen app. 30 days of yoga, with Adriene. Kräver nästan en helt eget inlägg. Så får det bli. 

  
Nästa flum flum. Lite detox och shaping lotion. Ja man greppar allt man kan. Lite detox kan väl aldrig skada tänker jag och om nu en shaping lotion funkar så bring it on ( på min trebarnsmage). Utvärdering kommer. 

Där har ni mitt nuläge på ett ungefär. Positivt och negativt i nån konstig balans. 

Puh. Imorgon kör jag på med ett betydligt roligare inlägg. 

Kommentera

Ursäkta dröjsmålet, del 1

Så, vad har hänt sen oktober. Familjen mår under stora hela bra. Skola, förskola, aktiviteter allt går i en rasande fart. Veckorna flyger fram. Första gången sen jag började arbeta måndag till fredag och jag känner att det knappt hinner bli måndag förrän det är fredag igen. Bra i och för sig för det betyder att det snart blir sommar, min årstid. 

Jag läser en kurs på universitetet en dag i veckan. Började i höstas. Kände mig helt förvirrad, malplacerad och för gammal till en början men nu har jag kommit in i det och det är riktigt roligt. Mycket att göra på ledig tid och helger men väldigt inspirerande att göra något annat en dag i veckan som ändå är relaterat till mitt arbete.  

 Vi har varit i Sälen som vi brukar en vecka varje år. Jag älskar det. Skulle vilja åka upp flera gånger per säsong, kanske till och med flytta dit. Sjuksköterskor finns det väl alltid behov av. I år var de stora barnen så duktiga och var ute och åkte mycket mer än oss vuxna. De drog iväg själva och gjorde stora framsteg i sin skidåkning. Jag med hoppas jag. Tog en skidskolelektion tillsammans med L och E. Lilla B gick i grupp skidskola. Grupp och grupp förresten. De var 3 stycken 3 åringar. Men hon hade så roligt och lärde sig bland annat åka knappliften själv.  

    
 
Jag har återupptagit min viktväktande. Hur dum får man bli som tillåter sig gå upp flera kilo igen när man kämpat så och gått ner till målvikt.  Så dum har iallafall jag varit. Korkad, naiv och snudd på idiot. Men nu är jag igång sedan några veckor och det går bra. Jag vet ju att Viktväktarna fungerar bra på mig och till sommaren ska det vara målvikt igen. Mår inte bra i mig själv med dessa extra kilon.  

    
    
 
Här har ni ett gäng exempel på hur min kosthållning ser ut nu. Inga små portioner. Klarar inte att gå hungrig men nyttiga matberg. 

Kommentera

2 år av mitt liv

Nu har det varit uppehåll för länge igen. Tänkte att det skulle vara slut på det nu. Ganska exakt två år sen jag startade bloggen om mitt liv och det är så kul att läsa bakåt om allt jag och familjen varit med om.

SÅ, nu kör jag igång igen. Ska bara ge barnen frukost innan jag gör en. sammanfattning om vad som hänt sen oktober. Hörs snart.  

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna