I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 11, Joshua, 7 och Alyssa 2,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning där jag utbildar mig till fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Bild på inbjudan till Joshuas Halloweenfest

halloween illustration

Nu har jag ordnat klart med Joshuas inbjudan och hoppas snart få adresserna till de barn som han vill bjuda in. Det är 8 barn som vi väntar adresser till och 3 har jag redan skickat till. Det som inte syns på bild här är våra kontaktuppgifter och när kalaset är. Ser precis nu att det är ett fel i texten, haha… Ska genast ändra på det.

Annons

Nog är det magsjuka minsann…

Usch och fy, inte härligt med magsjuka. Det blev en rejäl rajd denna gång på 4/5 personer i hushållet som insjuknade. Trots detta har vi hållit god hygien, men icke sa nicke. Behöver jag påtala att det är skönt att ha två badrum i tider som dessa? 😉

Men det är redan bättre faktiskt. Så det känns skönt. Det gäller att vara strikt på att fästa ut skiten liksom.

qa8XTic

Annons
Annons

Budgetkollen vecka 41

budgetkollen

Haha oj, denna vecka blev typ dubbelt så hög i kostnad mot föregående veckor, där det landade på 909,65 kronor. Det enda jag kan lägga på varför det ökat något är för att vi har köpt dyrt toalettpapper och även dyrare disktstabletter. Hade jag haft koll på toapapper exempelvis så hade jag kommit undan billigare om jag skulle ha köpt det i förra veckan. Nåja, nöden har ingen lag så det var bara att köpa hem det.

Sedan har vi köpt mer gottis än vanligt, bjudit på middag och ätit en hel del chips med dipp.

Jag har ändå köpt nötfärs för 49,90:-/kg, vilket är ett väldigt bra pris, så det är jag nöjd med. Det blev lite över 2 kilo, så det blev en hel del mat på det.

Sedan har jag köpt hem en del inför nästa vecka när jag och svägerskan ska göra smörgåstårta, så det faller ju in på denna veckas budgetkoll dessvärre och så är korrekt. Smörgåstårta är dyrt att göra så kan man förenkla det billigare veckan innan, så är ju det bra. Jag har en hel del hemma som vi kommer att ta av, så det är jättebra att ta av sådant man har.

DSC_7065-1 DSC_6323 images-2

Det positiva här är att jag har matvaror som jag ska laga mat på Idag, blir väl tre olika maträtter. Det blir gratinerad falukorv med tomat, grädde och spenat, korv stroganoff och pulled chicken. :-)

Annons

RECEPT: mexikanska biffar i kryddig tomatsås, ris och sallad

mexikanskabiffar1

Nu kommer ytterligare ett recept på denna mexikanska biffgratäng, då jag har utformat receptet från det första jag gjorde. Denna är mycket bättre, så därför lägger jag upp det här på bloggen.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

Ris för 4 portioner
500 gram nötfärs, blandfärs
1 ägg
Salt och peppar
1 stor gul lök
140 gram majs, väl avrunnen
400-500 gram tomatkross
3 dl tomatpuré
1 liten chili eller lite chilipulver
1 tsk paprikakrydda
1 tsk torkad eller fryst koriander
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
2 dl riven ost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

Gör biffarna. Blanda färs tillsammans med ägg, salt och peppar. Forma till 5-6 biffar. Stek lite lätt i en värmd stekpanna med lite smör. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Skala och skivalöken, låt fräsa på medelvärme tills de har mjuknat och gulnat, häll över biffarna. Häll på majskornen. Blanda tomatsåsen i en bunke; tomatkross, tomatpuré, chili, basilika, koriander, salt och peppar. Häll blandningen över biffarna. Riv ost och fördela över biffarna. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 15 minuter. Osten ska få fin färg. Servera genast tillsammans med ris och sallad.

Smaklig måltid!

annons