I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Budgetkollen vecka 9, 2023

Polish_20230306_162126963

Den här veckan hamnade vi på 2 163:- och jag är inte nöjd för fem öre, haha. Varför vi hamnade på den summan var för att Hello Fresh levererades trots att jag avbeställde den, så där kostade det oss 749:- extra. Nåja, har en maträtt kvar därifrån som ska göras nu under vecka 10.

Måste ändå säga att det blivit en hel del vegetariskt för oss den här veckan. Dessutom har vi haft kompisar till barnen över under sportlovet (som vanligt) som vi självklart bjudit på flera mål.

Sedan åt vi ute för en rätt dyr peng. Då skenar pengarna iväg. Både jag och Simo åt ute en gång denna vecka, i samband med jobb, vilket blev på torsdagen. Det gick på 258:-, sushi kostar minsann… Dessutom åt jag och Alyssa ute på fredagen, vilket gick på 290:-. Och så åt Simo och Alyssa ute också för 300:-. Ja, ni ser. Utemat kostar.

Hemlagad mat som vi ätit under veckan:

  • Vegetarisk ”köttfärssås” med pasta.
  • Fiskgratäng.
  • Kycklingdelar, currysås, ris/potatisklyftor.
  • Gräddig ”pasta carbonara”, färska tomater.
  • Vegetarisk ”köttfärssås”, japp igen – med pasta och färska tomater.
  • Vegetarisk krämig ”korv stroganoff”, pasta/ris, färska tomater.
  • Tacos med tillbehör.
  • Vegetarisk honungs- och sojaglaserade kikärtor med ris och färsk koriander samt sallad.
  • Korv med bröd och tillbehör.

IMG20230227125315

Förra söndagen köpte jag en blandkasse via appen To Good to Go, som jag tidigare tipsat om. Den kostade 69:- och då jag hämtade den på måndagen, så tänkte att jag skulle räkna in det i denna veckas Budgetkoll. Dock var vissa varor 1-,1,5 vecka gamla, så jag fotade och skickade till To good to go, så jag fick pengarna tillbaka. Jag är över lag nöjd med varorna därifrån och kommer fortsätta shoppa svinnpåsar därifrån.

IMG20230301183355

På onsdagen lyckades jag återigen en blandkasse för 69:- (samma butik som ovan). Bröd går ju åt som tusan här hemma, så det och salami chips med smak av vitlök var ju det absolut bästa. Barnen fick pizzan som kvällssnack på onsdagen. Pastan var också bra, för jag fick samma i förra försändelsen, så de kokades ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *