I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Budgetkollen vecka 4, 2023

Polish_20230129_130004439

Den här veckan landade vi på 3 128.02:-, hua!!!! Lite ångest på den alltså! Men visst, jag har några bortförklaringar haha. 😉

Jag åt ute en gång, det var med Zacharias eftersom han fyllde 17 år på onsdagen. Det blev väldigt dyrt faktiskt. Även Simo åt på McDonald’s med de andra barnen. Totalt 1069:- för utemat.

Sedan är nästa bortförklaring att vi hade kalas för Zacharias på lördagen. Jag gick all in på mat osv, fastän det var bra priser som jag siktade på. Köpte dock massa engångsartiklar inför kalaset också som jag räknar in i Budgetkollen under hygien.

Men, men. Det kommer garanterat att bli en mindre summor nästkommande veckor. Jag passade nämligen på att köpa billig pasta, 5 kg potatis för 25:- och 5 kg ris för 99:-. Dessutom har jag väldigt mycket mat i frysen då jag råkade köpa på mig mer kyckling än vad jag trodde (läs: glömt) att jag hade.

Mat vi tillagar och ätit under veckan:

 • Stuvade makaroner (vitlök, spenat, parmesan) med stekt falukorv
 • Köttfärssås på blandfärs, makaroner, grönsaker
 • Gulaschsoppa (recept) med lök, chili och grönsaker med turkisk yoghurt
 • Pasta Carbonara
 • Köttfärssås på kycklingfärs med pasta
 • Laxpasta med gravlaxsås, ingefära, vitlök, soltorkade tomater, gräslök
 • Potatisgratäng
 • Hummus
 • Tzatziki
 • Potatisklyftor
 • Sallad
 • Kycklingfärsgryta på tomat och curry
 • Saffransris
 • ”Köfte” på kycklingfärs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *