I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: egen hemmagjord remouladsås

IMG_20230116_175814

Här kommer ett busenkelt recept på en god kall sås som passar ypperligt till panerad fisk. Majonnäs (recept) och bostongurka har jag gjort själv. Det går bra att tillsätta andra picklade grönsaker till såsen. Även kapris är gott att blanda i.

Ingredienser:

 • 1,5 dl majonnäs
 • 1 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt
 • 0,5 dl bostongurka
 • 1 msk färsk persilja, hackad eller 0,5 msk fryst
 • 1 vitlöksklyfta, pressad
 • 1 tsk vitvinsvinäger
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 krm salt
 • 0,5 krm vitpeppar
 • 0,5 tsk curry
 • 2 krm gurkmeja

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med kryddor. Låt gärna såsen stå och dra i kylen i minst en timme före servering.

Låt det väl smaka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *