I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Yakiniku på mitt sätt

IMG_20221213_224035

I söndags gjorde jag egen yakiniku, fast på mitt egna sätt. Saknar att det inte finns grönsaker i denna rätt, sen för att fylla på från det jag hade hemma i kylen såklart – lite mer matigt så. Jag stekte allt i rapsolja samt serverade kokt ris till.

Orkar inte riktigt skriva receptet, men innehållet ska ni få i alla fall.

Ingredienser:

  • strimlad entrecôte
  • skivad gul lök och vitlök
  • hackad röd chili
  • paprika och zucchini i små små tärningar
  • Pak Choi i tärningar
  • tunna morotsstavar
  • mörk soya
  • sambal oelek
  • salt, svartpeppar
  • vatten

2 thoughts on “Yakiniku på mitt sätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *