I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Det gäller att ha koll på reklambladen i dessa tider (inflation)

IMG20221209124843

Som de flesta av er vet, så handlar jag sedan över 15 års tid mat utifrån reklambladen – för att efter det koka ihop olika maträtter. Ligger faktiskt fortfarande på samma nivå minus någon hundralapp, som jag gjorde innan inflationen. Det är faktiskt sant. Jag köper på mig när det är bra pris, vilket jag gjort i många herrans år.

Jag har väldigt många matbutiker i närheten av hemmet, så nej, det kostar inte mer i bränslekostnad om jag väljer att ta bilen, med tanke på att jag kör mina inköp i samband med ärenden – som att exempelvis lämna barnen i skolan, ta det på vägen till efter från jobbet och så vidare. Det där är en återkommande kommentar jag får när jag delar med mig av mina inköpslistor, haha. En annan kommentar är att det nog måste ta sådan tid – fast nej, det gör det inte. Tar mig ungefär 5 minuter att rannsaka reklambladen och väl inne i butiken så hittar jag som handen i handsken.

Nåväl, åter till ämnet. Ser ni bilden? Det är svensk färsk entrecôte som jag hittade på MatDax för 99:-/kg. Det var storpack om 2+ kg, så det blev en redig bit med andra ord. Vi delade upp biten på två, ena biten paketerades och åkte raka vägen in i frysen. Den andra biten skar vi upp och åt till middag igår kväll tillsammans med ugnsbakade grönsaker och potatisgratäng. Smarrigt värre. Det blev även strimlor över så imorgon ska jag göra yakiniku!

Älskar att fynda mat till bra pris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *