Som de flesta av er vet, så handlar jag sedan över 15 års tid mat utifrån reklambladen – för att efter det koka ihop olika maträtter. Ligger faktiskt fortfarande på samma nivå minus någon hundralapp, som jag gjorde innan inflationen. Det är faktiskt sant. Jag köper på mig när det är bra pris, vilket jag gjort i många herrans år.
Jag har väldigt många matbutiker i närheten av hemmet, så nej, det kostar inte mer i bränslekostnad om jag väljer att ta bilen, med tanke på att jag kör mina inköp i samband med ärenden – som att exempelvis lämna barnen i skolan, ta det på vägen till efter från jobbet och så vidare. Det där är en återkommande kommentar jag får när jag delar med mig av mina inköpslistor, haha. En annan kommentar är att det nog måste ta sådan tid – fast nej, det gör det inte. Tar mig ungefär 5 minuter att rannsaka reklambladen och väl inne i butiken så hittar jag som handen i handsken.
Nåväl, åter till ämnet. Ser ni bilden? Det är svensk färsk entrecôte som jag hittade på MatDax för 99:-/kg. Det var storpack om 2+ kg, så det blev en redig bit med andra ord. Vi delade upp biten på två, ena biten paketerades och åkte raka vägen in i frysen. Den andra biten skar vi upp och åt till middag igår kväll tillsammans med ugnsbakade grönsaker och potatisgratäng. Smarrigt värre. Det blev även strimlor över så imorgon ska jag göra yakiniku!
Älskar att fynda mat till bra pris!