I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Lång vecka, mycket att göra…

IMG_20221117_122549_033

Som ni vet jobbar jag många kvällar i veckan, så idag när jag skjutsat barnen till skolan så fixade jag mat här hemma till familjen så att de hade till middag när de kom hem. Här ser ni ugnsrostade rotsaker och paprika (tanken som tillbehör till nån köttbit nu i helgen), rikligt smörstekt potatis med lök, vitlök och paprika samt en enkel örtsås. Tanken här var att familjen skulle steka chorizo och ägg till det smörstekta – vilket de gjorde :-)

– Jag har kylskåpsrens denna vecka för att ladda om med nytt och fräscht i matväg. :-)

IMG20221117121814

Passade även på att köra två maskiner med tvätt (Eco, så tar sin lilla tid) och torktumlade ena omgången som var med badlakan. Och även nu sena kväll efter jobbet så är ytterligare en maskin med badlakan igång här hemma.

– Fy bubblan vad tvätt det går här hemma, med tanke på dagens elpriser. Är ju inte det billigaste när man bor i villa liksom. Vi snålar ganska mycket på el, men kommer ändå upp i höga priser tyvärr. Så tvättar oftast sent och gärna nattetid – men måste ändå köra på dagtid dagtid också för att ligga i synk. Ni vet hur jag är med tvätt…

IMG20221117121438

Fixade disk också, det här är dock smutsig disk från förmiddagen efter att ha plockat ur nattens disk som var ren. Denna bild skickade jag till Simo och skrev att vi får diska ”stora grejer” för hand, så vi använder diskmaskinen för så mycket smått som möjligt (får plats med mer) som då kommer dra mindre ström och vatten för vår del. Den här maskinen har alltså diskats nu ikväll under tiden jag var på jobbet, med ytterligare disk som tillkom när familjen ätit middag. Med stora grejer menar jag alltså kastruller, formar och så. Vi diskar ej under ständigt rinnande vatten och har inte gjort på herrans många år.

IMG20221116115554

Tidigare i veckan skrev jag inköpslista på det jag tycker är bra pris i de butiker jag handlar i. Åker inte runt och handlar flera mil, utan dessa affärer ligger på gångavstånd från oss, förutom MatDax förstås. Eller det går att gå, men det skulle ta sin tid fram och tillbaka. Men det här är sådana affärer jag tar i samband med färd till och från jobb. Kan dessutom affärerna ut och innan, så det tar inte så lång tid för mig direkt. Såhär har jag gjort i flera år, så det är inget nytt.

– Som jag skrev ovan så kör jag med kylskåpsrens den här veckan, så jag kommer först att handla imorgon faktiskt. Det kommer att bli awesome. :-)

Hoppas att ni alla har det bra ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *