I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Har gjort en hel del mat i dagarna

Som ni vet, har jag ju haft en del problem med foten. Jag har fortfarande problem, men det är ju bättre. Som ni säkert också har märkt, har det inte varit så mycket till storkok här hemma – mitt rejs jag alltid kör på söndagar. Men nu så, börjar det komma igång mer. :-)

Polish_20220530_213345496

Igår gjorde jag dessa rätter. Det är en pyttipanna med chorizo, lök, vitlök, sparris, potatis, morot, grädde och kryddor, bla. persilja. Sen inlagda rödbetor såklart för att ha till pyttipannan. Det nedre på bilden kallas för shakshuka. Det är en tomatbaserad rätt med persilja och ägg. Jag hade såklart i även lök, vitlök, paprika osv. Den påminner om den turkiska rätten menemen (recept), men jag valde att ha i chorizo denna vända.

IMG20220531172400

Supersmarrigt till middag igår :-)

IMG_20220529_191001_060

I söndags gjorde jag dessa rätter:

  • Gräddig lax i ugn med kokt potatis
  • Spicy chorizogryta med potatis, morot, lagerblad
  • Pastasallad med en tysk dressing
  • Yoghurtmarinerade kycklinglår (med ris)
  • Pasta carbonara

IMG_20220527_220006_467

I förra veckan gjorde jag även rabarbersaft :-)

IMG_20220527_144107_667

Blev en släng med rabarberpaj på jobbet också. Har rabarber på tomten :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *