I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Spara pengar genom att ta med matlåda

IMG_20190314_103920805__01

Jag vill återigen slå ett slag för hur man kan ”komma undan” med pengar, genom att tänka sparsmart. Ett av de främsta sådana tips är att ta med sig matlåda istället för att äta ute.

– Läs gärna fler ekonomitips här

Varför ta med matlåda?

  • Spara pengar – se räkneexempel nedan.
  • Allergi – man vet vad man får i sig.
  • Hälsa – på restaurang är det oftare mer. det mat och mycket kolhydrater.
  • ”Längre” lunch – det går snabbare att mikra matlådan än att vänta på maten på restaurangen.

Hur mycket sparar man?

Om vi räknar på att en genomsnittlig utelunch i Sverige kostar 85 kr, blir det 20 400 kr/år. En genomsnittlig medtagen lunch på 29 kr, alltså 6 960 kr/år. Du sparar alltså 13 440 kr/år.

Vad göra med så mycket pengar över?

  • Spara, sätt i fonder. En buffert är alltid en god idé att ha.
  • Resor.
  • Börja träna, köp en cykel.

Hur gör man för att lyckas?

Allt fler svenskar vill ta med sig matlåda oftare till jobbet idag mot förr. Här är topp-3 på saker som gör att man lyckas bättre:

  1. Planera
  2. Påminnelse
  3. Inspiration på bra mat

Tips på mat till matlådan

Hallå, kolla min blogg under menyn! Har flera hundra olika recept i alla möjliga olika kategorier. Det går även bra att söka efter recept i sökrutan uppe till höger under min headerbild.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *