Jag vill återigen slå ett slag för hur man kan ”komma undan” med pengar, genom att tänka sparsmart. Ett av de främsta sådana tips är att ta med sig matlåda istället för att äta ute.
– Läs gärna fler ekonomitips här
Varför ta med matlåda?
- Spara pengar – se räkneexempel nedan.
- Allergi – man vet vad man får i sig.
- Hälsa – på restaurang är det oftare mer. det mat och mycket kolhydrater.
- ”Längre” lunch – det går snabbare att mikra matlådan än att vänta på maten på restaurangen.
Hur mycket sparar man?
Om vi räknar på att en genomsnittlig utelunch i Sverige kostar 85 kr, blir det 20 400 kr/år. En genomsnittlig medtagen lunch på 29 kr, alltså 6 960 kr/år. Du sparar alltså 13 440 kr/år.
Vad göra med så mycket pengar över?
- Spara, sätt i fonder. En buffert är alltid en god idé att ha.
- Resor.
- Börja träna, köp en cykel.
Hur gör man för att lyckas?
Allt fler svenskar vill ta med sig matlåda oftare till jobbet idag mot förr. Här är topp-3 på saker som gör att man lyckas bättre:
- Planera
- Påminnelse
- Inspiration på bra mat
Tips på mat till matlådan
Hallå, kolla min blogg under menyn! Har flera hundra olika recept i alla möjliga olika kategorier. Det går även bra att söka efter recept i sökrutan uppe till höger under min headerbild.