I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Separera födelsdag från jul

received_2044295328965376__01

Snart fyller Alyssa hela 7 år. Bilden är tagen på förskolan det året hon fyllde 4.

Ofta är det så med decemberbarn, att många kombinerar födelsedag och julafton – i alla fall vad det gäller gåvor. Det tycker jag är fel. Minns när jag var gravid och folk frågade när jag hade beräknad förlossning (14/12);

”Men gud så tråkigt med decemberbarn, det är ju så nära julafton.” sade de flesta till mig.

– Det blir helt enkelt som man gör det till. Vi väljer att helt separera födelsedag från julfirande. Det är ju hennes dag för bövelen! Därför brukar vi försöka att hålla hennes födelsedag på en helg, men gärna tidigare än då hon fyller år, än helgen efter – som ju är närmare jul. I år fyller Alyssa år på en söndag, så vi kommer att fira henne med nära och kära på självaste födelsedagen!

Presenterna kommer att slås in med vanligt presentpapper och inte julpapper.

Alyssa fyller år när andra advent infaller, så det kommer ju att vara julpyntat här då, men det får vi förbise. Huvudsaken är att det är hennes födelsedag vi firar. Så jag hoppas att hon inte får juliga saker i present. Nu kommer hon förvisso att få en Nisse-dräkt i present av oss, men det kan jag förbise. Det är precis i början av december och då har Nissen sin dörr och boende härnere i kök/vardagsrum.

För oss är det här viktigt. Jag tror att det kommer att vara av betydande punkt för Alyssa alltmer ju äldre hon blir. Min lillebror fyller år desto närmare julafton än vad Alyssa gör. Min mamma var väldigt noga med att födelsedag och jul skulle vara två separata firanden. Så det är väl lite därifrån jag har fått tankarna bakom det hela.

Vad tycker du? Berätta gärna i en kommentar.

IMG_20171204_224541_824__01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *