I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Hur ska vi göra med JULMATEN 2021?

inCollage_20191222_030829547

Det här året kommer inte julen i matväg att bli som förr, jag måste se över mig själv i första rummet för en gångs skull.

Vi har pratat väldigt mycket nu under veckan angående mitt tillstånd med tanke på den brutna foten. Jag tycker det är bra att förbereda om eventuella förändringar i god tid i den mån man kan förstås.

wpid28904-wpid-1098950

Det här att det inte blir mat som förr, grämer mig ska ni veta – men samtidigt har jag inte dåligt samvete. Som det ser ut nu, kommer jag fortfarande ha gipset kvar på självaste julafton…

Som alla vet, brukar jag alltid göra väldigt mycket mat, särskilt till högtider – och snart är julen kommen. Jag sa häromdagen till Joshua att jag inte kommer att satsa så mycket på julen i matväg det här året, utan köra utefter hur jag orkar, att det kanske bara blir vanlig mat. Joshua blev helt ställd och sjönk som ihop som en säck potatis och fick sorgsna frågande hundögon och fick fram ett långsamt svagt ”vaaaa…?”

– Alltså mammas raring. Han älskar verkligen mat den där ungen och särskilt julmat.

Polish_20211119_024940756

Jag frågade Joshua vad han önskar sig mest på julbordet och jag är inte förvånad:

– Hjälps vi alla åt så kan vi lätt kirra ihop det där och typ en Janssons frestelse. Sillen tycker jag helt klart att vi kan strunta i (äts ändå aldrig upp). Och de där prinskorvarna är inte så värst speciella. Är de så viktiga för Simo så får han väl köpa en förpackning färdiga sådana och steka på själv haha.

Höjdare:

  • Skinkan kan man köpa färdigkokt. Det är bara att griljera den och köra i ugnen i 15 minuter.
  • Köttbullarna går att koka och förbereda månader innan, så bäst att hålla utkik på billig blandfärs kommande veckor då, så får Simo rulla minsann! Bara att frysa in och sedan ta fram för att steka på.
  • Rödbetssalladen går att förbereda ett par dagar innan. Där kan jag och Joshua hjälpas åt.
  • Janssons kan jag och Simo göra tillsammans, han får göra grovjobbet med potatisen moahaha.
  • Vill barnen ha risgrynsgröt så får antingen pappsen ordna med det dagen innan eller så köper vi färdiga korvar.
  • Jag har faktiskt finsk morotslåda i frysen, haha.

– Nog blir det ett litet julbord för vår del det här året, men det blir absolut inte som förr. Jag tänker inte köra slut på mig. Jag är sjukskriven nu av en anledning.

IMG_20190814_200509

Saknar jacuzzin…

Joshua sken verkligen upp när vi kom överens om att åtminstone ha de tre rätterna som han helst vill ha. Min lilla plutt. Jag blir faktiskt glad av sånt här ska ni veta. Här känner jag verkligen att jag har lyckats som mamma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *