I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: smörgåstårta med räkor, kräftstjärtar och lax

FB_IMG_1634112779241

Den 30 september var det min mammas födelsedag. Jag valde då att hedra hennes minne med att göra en smörgåstårta till oss i familjen. Min mamma var så himla duktig på att göra smörgåstårta, så detta ska jag fortsätta med att göra på hennes födelsedag.

Observera! Jag höftar bara och smakar av från det jag hade hemma och nu var mycket på väg att ta slut, men det gick bra ändå :) Mina barn äter mig ur huset 😂 Brukar köra ex hel tonfisk om jag har fler bröd. Så det skriver jag storlek/antal på.

Ingredienser fyllning som ska blandas ihop (gjorde bara en den här vändan):

9×3 brödskivor
Majonnäs
Turkisk yoghurt
Leverpastej
1/5 burk tonfisk utan olja/vatten
Citronsaft
1 liten rödlök, hackad
1 knippe gräslök, hackad
3 msk persilja, hackad
Lite salt

Översta lagret ingredienser som ska blandas ihop:

2-3 dl Turkisk yoghurt
1 burk Naturell philadelphiaost

– För att göra den lite mer matig då den blev så liten mot de andra jag annars gör, så tärnade jag ca 1 liten röd paprika och hackade 1 liten rödlök som jag strödde över översta lagret.

Topping:
Gravad lax
Räkor
Kräftstjärtar
Gurkskivor på sidorna
Hackad rödlök
Strimlad salladslök
Citronskivor
Persilja

Gör såhär:

Blanda fyllningen noga, smaka av. Fördela fyllningen på brödskivorna, två lager. På det översta lagret, fördela noga blandad turkisk yoghurt och Philadelphiaost med en slickepott, även runtom tårtan. Låt stå från morgon till kväll eller ett dygn under folie eller i en tårtvox, tills det är dags att garnera den, vilket ska göras en stund före servering. Fyllningen kommer då att gotta på sig i brödet och garneringen är fräsch till serveringen.

Sök gärna på smörgåstårta i min blogg för mer inspo och desto tydligare recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *