I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Smörgåstårta till kollegorna

IMG_20210621_121217 IMG_20210621_121214 IMG_20210621_121210

Igår hade jag med mig denna smörgåstårta som jag bjöd på som midsommarlunch till mina arbetskamrater.

Skriver kortfattat ned vad jag hade för ingredienser till fyllningar och garnering.

Fyllningar (på två lager med brödskivor utan kanter):

  1. Créme fraiche, majonnäs, rödlök, gräslök, gurka, citronsaft, färskost, salt, vitpeppar, rökt lax, dill.
  2. Créme fraiche, majonnäs, rödlök, gräslök, gurka, citronsaft, färskost, salt, vitpeppar, tonfisk, persilja.

Dekoration (på översta lagret utan fyllning):

Créme fraiche blandat med majonnäs utbrett på brödskivorna och runtom tårtan. Sedan topping med räkor, romansallat, coctailtomater, gräslök, dill, persilja, skivad citron, citronsaft och sneda gurkskivor på kanterna.

One thought on “Smörgåstårta till kollegorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *