I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: egna dumplings på färs och sås

IMG_20210217_171826__01

Idag till middag åt jag dumplings med klassisk sås, sweet chilisås och koreansk gurksallad (recept).

Receptet för dumplings med egen deg och sås, hittade jag här. Dock följde jag inte receptet helt, ska berätta hur jag gjorde:

Först och främst använde jag kycklingfärs. Jag hade inte kinakål, salladslök eller socker i färsen, men däremot i mörk soya, lite risvinäger, chili, lök, vitlök, ingefära, honung, sesamolja, koriander, färsk lime. Istället för potatismjöl som jag inte fann hemma, hade jag i maizena, två matskedar ca. Annars följde jag receptet någorlunda.

Det behövs inte 500 gram färs till dumplingens enligt det receptet. Räcker med 400 gram, kanske 450 gram. Jag fick nämligen färs över. Och då blev det ändå 37 st dumplings.

Jag hade dessutom salt i degen, vilket inte finns med i receptet.

2 reaktioner på ”RECEPT: egna dumplings på färs och sås

    1. Nämen är du tillbaka igen här i bloggen för att härja? Det var ett tag sedan sist. Tack för sidvisningarna. 🙂 Tycker dock att det är väldigt underligt att man väljer att följa en person man ogillar, som uppenbarligen triggar en på ett dåligt sätt (varför annars skriva en sådan obehaglig kommentar?) – och dessutom kommentera under falskt namn och mejladress. Taffligt faktiskt. Riktigt fegt att inte stå för vem man är, haha. Men är dessvärre inte förvånad när det kommer till dig. #triggeralert din fegis haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *