Idag till middag åt jag dumplings med klassisk sås, sweet chilisås och koreansk gurksallad (recept).
Receptet för dumplings med egen deg och sås, hittade jag här. Dock följde jag inte receptet helt, ska berätta hur jag gjorde:
Först och främst använde jag kycklingfärs. Jag hade inte kinakål, salladslök eller socker i färsen, men däremot i mörk soya, lite risvinäger, chili, lök, vitlök, ingefära, honung, sesamolja, koriander, färsk lime. Istället för potatismjöl som jag inte fann hemma, hade jag i maizena, två matskedar ca. Annars följde jag receptet någorlunda.
Det behövs inte 500 gram färs till dumplingens enligt det receptet. Räcker med 400 gram, kanske 450 gram. Jag fick nämligen färs över. Och då blev det ändå 37 st dumplings.
Jag hade dessutom salt i degen, vilket inte finns med i receptet.
Psykopat brud som driver bloggen akta er
Nämen är du tillbaka igen här i bloggen för att härja? Det var ett tag sedan sist. Tack för sidvisningarna. 🙂 Tycker dock att det är väldigt underligt att man väljer att följa en person man ogillar, som uppenbarligen triggar en på ett dåligt sätt (varför annars skriva en sådan obehaglig kommentar?) – och dessutom kommentera under falskt namn och mejladress. Taffligt faktiskt. Riktigt fegt att inte stå för vem man är, haha. Men är dessvärre inte förvånad när det kommer till dig. #triggeralert din fegis haha.