I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Mer asiatiskt i matväg tillagat idag

IMG_20210216_185514_Bokeh

Det blev ca 300 gram kycklingfärs över igår, så det var ju tvunget att fixas med idag. Tanken var att blanda ned kokta äggnudlar till, men ungarna har gjort egna nudlar på allt jag hade – och då hade jag faktiskt en hel del icke kokta nudlar hemma, haha. Så det får serveras med kokt ris till istället.

Ingredienser i färsen:

Färs, gul lök, vitlök, ingefära, chili, färsk koriander, soya, risvinäger, honung, sesamolja, salt, peppar.

Övrigt:

Usch, nu ligger jag i sängen igen. Är helt slut i skallen. Det är den grejen, att jag aldrig lär mig. Har ju ändå vilat hela dagen, så trodde det skulle funka. Är så mör.

IMG_20181228_113111__01

Här har ni hemmagjorda ”snabbnudlar” med köttsmak :) Jag tycker det är okej att göra såhär om man kanske har bråttom eller bara är sugen på något. Jag arbetar ju många kvällar och då passar barnen på minsann. Jag skulle vilja att de har i lite purjolök och kanske frysta grönsaker om majs/paprika/ärtor. Lite som i de där snabbnudlarna man kan köpa färdigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *