I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Varit hos gynekologen pga problem (känsligt för vissa)

Ska börja från början, så det här blir nog ett relativt långt inlägg…

För cirka två månader sedan fick jag min mens, precis som den skulle komma. Har haft regelbunden menstruation sedan jag fick den som 11 år gammal. Har haft mellanblödning max 3 gånger från då till nu. Men så nu, så en vecka efter att jag slutade blöda, så kom mensen igen, tre veckor för tidigt. Det var ingen mellanblödning utan jag blödde i två veckor, rikligt. Sen avtog det och jag var fri en vecka, så började jag att blöda igen. Och denna gång väldigt rikligt till sista dagen, blödde totalt i 1,5 vecka.

När den senaste blödningen kom, blev jag på riktigt orolig. Såhär har jag aldrig någonsin haft det. Något med min kropp stämmer ju inte! Så i tisdags bokade jag tid hos en gynekolog och fick tiden redan dagen efter, det vill säga igår.

Det här folk säger att man inte ska googla, Jo, gör hellre det än att gå runt och oroa er – men! Gå inte in på bloggar och sånt, utan läs på hemsidorna sjukvården presenterar. Så gjorde jag. Med mina symptom så stämde jag in på fem scenarior;

  • HPV
  • Myom
  • Endometrios
  • Cysta
  • Hormonellt betingat

Endometrios har jag definitivt inte, det är redan kollat å det via operation för flera år sedan.

Myom kan det förvisso vara, det ska vi kolla upp närmare vid nästa besök, men troligtvis rör det sig inte om det.

HPV är också möjligt, men det tror inte gynekologen, men ska ta ett test nästa gång för att kolla om jag har cellförändringar. Jag kunde inte ta testet igår då jag möjligtvis hade mens kvar (blödningen slutade i tisdags, men igår hade jag en blodblandad flytning.

Det hormonella tror gynekologen att detta kan bero på, då jag varit väldigt stressad denna höst med sjukskrivning, vab och jobb. Jag har alltså varit sjukskriven ett par dagar, inte långvarig alltså, för att uppvisat symptom på förkylning, feber osv. Han tror att jag möjligen inte haft ägglossning och att det därför jag blöder om och om igen.

Meeeen, så är det så att jag har en cysta på vänster äggstock. Såklart. Men det förklarar varför jag har mensvärk fastän jag inte har mens, även nu i skrivande stund…

Att problemen aldrig ska ta slut!!!!!!

Det såg annars bra ut därnere, med sekret och allt. Ser inte ut som att jag har någon infektion och jag blev testad för det också.

Så. Dags för nästa besök i slutet av denna månad. Under tiden ska jag äta medicin i 10 dagar, från och med idag, för att sedan ett par dagar efter kuren, få en omstart på min menscykel.

Jag är nöjd med besöket hos gynekologen. Han var väldigt saklig och förklarade allt så bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *