I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Lagat lite mat igår och idag

Jag hoppas att ni alla mår bra i dessa tider?! Jag är hemma med mina barn då vi är sjuka å inte blir bra (vi snorar, hostar och nyser, är klena). Jag försöker att vi ska vara ute en del, då det är bra för luftvägarna – men jag blir så trött. Så idag gick jag tillbaka hem från promenaden, men de andra fortsatte.

Mat måste vi ha å jag har inte riktigt råd nu att köpa hämtmat hela tiden (behöver prioritera huset å familjen också), så det behövs lagas mat här hemma, vilket jag oftast står för. Men jag köper hem en del mat (med leverans), för att stötta lokala handlare. Häromdagen beställde jag frukt och grönt (med gratis hemleverans) för att stötta en företagare. Tänkte göra det var å varannan vecka. Men mesta av maten kommer jag att laga själv.

Hur har ni det? ❤️

IMG_20200405_192959_Bokeh IMG_20200405_191857_Bokeh

Jag gjorde två kilo kyckling igår kväll som ungarna åt upp typ direkt. Hann inte ens fota allt då de var så snabba. Ena kycklingen är med grillkrydda, den andra med gyroskrydda. Å så currysås till.

IMG_20200405_160545__01

Igår gjorde jag även polsk sallad, picklad rödlök och koreansk gurksallad. Fixade med fler burkar å gav bort till en granne och även svärföräldrarna (på avstånd såklart). Måste fixa med fler inläggningar så jag har.

IMG_20200406_211926_Bokeh

Ikväll gjorde jag tre olika maträtter, samtliga på kyckling. Å så pasta till. Finns även kokt ris i kylen.

IMG_20200406_211915_Bokeh

Kycklingfilé, skivad gul lök, skivade vitlöksklyftor, bladspenat, turkisk yoghurt, cheddarost, salt och svartpeppar.

IMG_20200406_211922_Bokeh

Kycklingfilé, gul lök i skivor, skivade vitlöksklyftor, zucchini, röd paprika, sweet chilisås, turkisk yoghurt, s lime, svartpeppar.

IMG_20200406_211918_Bokeh

Klassisk korv stroganoff, fast på kycklingkorv å så kryddat med basilika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *