I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: limekryddad asiatisk mat på fläskytterfilé med grönsaker och lök

IMG_20200326_132905_Bokeh

Här kan jag verkligen påtala att jag fick till det asiatiska köket – smakar precis som hos thairestaurangen. Det här är en maträtt som tar cirka 30 minuter att tillaga.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 300 g fläskytterfilé
  • Smör
  • 1 dm purjolök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl färsk skuren ingefära
  • 1 morot
  • 1 dm zucchini
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl vatten
  • 2 msk mörk kinesisk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk oystersås
  • 1 msk chili- och citronsås
  • 1 msk risvinäger
  • Saft från 1 lime
  • Salladslök

Gör såhär:

Strimla fläskytterfilé.  Värm upp en stekpanna och häll på smör. Stek köttet på medelvärde under omrörning. Skölj av purjolöken så att all jord försvinner. Fräs strimlad purjolök tillsammans med skivade vitlöksklyftor under omrörning. Tillsätt eventuellt mer smör vid behov. Lägg upp på en tallrik.

Skala ingefäran och skiva tunt. Skala moroten och strimla tunt. Skär zucchinin i halvmånar. Stek allt tillsammans med lite smör under omrörning i cirka 5 minuter, tills moroten mjuknat.

Häll tillbaka det stekta köttet och lök till stekpannan och blanda om. Tillsätt resterande ingredienser förutom salladslök. Rör om ordentligt och låt puttra under lock i cirka 5 minuter på låg värme.

Servera maten tillsammans med kokta risnudlar och klipp över färsk salladslök.

Smaklig måltid!

En reaktion på ”RECEPT: limekryddad asiatisk mat på fläskytterfilé med grönsaker och lök

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *