I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: inte riktigt pasta carbonara, men nästan

IMG_20200323_194650_Bokeh__01

Det här är en väldigt enkel och snabblagad maträtt, men ack så god. Det är som en pasta Carbonara, men inte en riktig sådan. Perfekt om man är stressad när man precis kommit hem från jobbet eller skolan. Den här maträtten tar lika lång tid att laga som det tar för  att koka upp vattnet till pastan att koka klart.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

 • 500 gram pasta
 • Smör
 • 1 paket bacon á 150 gram
 • 1 gul lök
 • 1 dm purjolök
 • 4 vitlöksklyftor
 • 2 dl grädde
 • 1 liten burk majskorn
 • 1 dl färska basilikablad
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Färsk riven parmesanost
 • Äggulor

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar.

Skala den gula löken och vitlöksklyftorna, skiva dem. Dela purjolöksbiten på mitten och skölj den noga mellan bladen då det kan finnas jordrester kvar.  Strimla därefter purjolöken. Smält smör i en stekpanna på medelvärde, fräs all lök under omrörning tills löken har mjuknat. Den får inte brännas vid. Tillsätt baconbitar eller hackad bacon och låt fräsa under omrörning tillsammans med löken. Tillsätt grädde och rör om. Håll Hå majskornen, väl avrunna. Hacka basilikan och krydda med. Smaka av med salt.

Till serveringen, strö över svartpeppar och riv färsk parmesanost tillsammans med en äggula.

Smaklig måltid! 

En reaktion på ”RECEPT: inte riktigt pasta carbonara, men nästan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *