Det här är en väldigt enkel och snabblagad maträtt, men ack så god. Det är som en pasta Carbonara, men inte en riktig sådan. Perfekt om man är stressad när man precis kommit hem från jobbet eller skolan. Den här maträtten tar lika lång tid att laga som det tar för att koka upp vattnet till pastan att koka klart.
Ingredienser till cirka 4 portioner:
- 500 gram pasta
- Smör
- 1 paket bacon á 150 gram
- 1 gul lök
- 1 dm purjolök
- 4 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 1 liten burk majskorn
- 1 dl färska basilikablad
- Salt
- Svartpeppar
- Färsk riven parmesanost
- Äggulor
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat vatten och låt pastan koka enligt förpackningens anvisningar.
Skala den gula löken och vitlöksklyftorna, skiva dem. Dela purjolöksbiten på mitten och skölj den noga mellan bladen då det kan finnas jordrester kvar. Strimla därefter purjolöken. Smält smör i en stekpanna på medelvärde, fräs all lök under omrörning tills löken har mjuknat. Den får inte brännas vid. Tillsätt baconbitar eller hackad bacon och låt fräsa under omrörning tillsammans med löken. Tillsätt grädde och rör om. Håll Hå majskornen, väl avrunna. Hacka basilikan och krydda med. Smaka av med salt.
Till serveringen, strö över svartpeppar och riv färsk parmesanost tillsammans med en äggula.
Smaklig måltid!
Åh vad gott det ser ut!