I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: klassiska frasvåfflor (hemmagjord våffelsmet)

IMG_20190326_191223555_HDR__01

Det var några år sedan jag la upp detta recept, så kör det igen på repris eftersom jag fyller år på självaste våffeldagen nu på onsdag den 25/3. Det går bra att göra smeten kvällen innan och låta stå i kylen. Vissa har även i honung eller vaniljsocker för att ge sina våfflor en sötare smak. Jag har dock inte socker i min smet, då jag tycker att tillbehören är tillräckligt söta.

Ingredienser till cirka 6-10 våfflor:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver eller 1 ägg
  • 2 krm salt
  • 4,5 dl mjölk
  • 100 gram smör

Gör såhär:

Rör ihop de torra ingredienserna. Häll i mjölk lite åt gången och rör ihop. Tillsätt smält smör och eventuellt ägg (om du skippar bakpulver) och rör ihop. Grädda i ett våffeljärn smort med smör. Vispa smeten innan du häller i en ny våffla.

Tips! Spraysmör är ett smart alternativ att använda på laggen så att våfflorna inte bränner vid.

Servera tillsammans med glass, grädde, sylt, bär, frukt – you name it, fantasin på tillbehör är oändlig.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: klassiska frasvåfflor (hemmagjord våffelsmet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *