I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: sötsur wok med kycklingfilé och wokgrönsaker

IMG_20200321_201647_Bokeh IMG_20200321_202611_Bokeh

Den här maträtten är väldigt enkel att laga och går dessutom på cirka 15 minuter, beroende på vilken basmat man önskar ha till. Det går bra att servera denna rätt med äggnudlar, ris eller risnudlar. Vi körde på kokt ris denna vända i alla fall.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökskryddor
  • Smör
  • 300 gram wokgrönsaker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk mörk kinesisk soja
  • Wokkrydda
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör såhär:

Stek skivad lök och wokgrönsaker i en stekpanna tillsammans med lite smör. Wokgrönsakerna ska mjukna och löken mjuknat och gulnat. Tillsätt vitlökskross och rör om. Lägg upp på en tallrik.

Strimla kycklingfilén och låt fräsa i en stekpanna tillsammans med lite smör på medelvärde under omrörning tills kycklingen är genomstekt.

Lägg över lök och grönsaker till pannan, tillsätt vatten, sweet chilisås och soja, rör om och smaka av med kryddor.

Servera tillsammans med den basmaten du vill ha.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *