I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: gräddig kycklingfilé i ugn med jordnötssmör

IMG_20200321_201654_Bokeh IMG_20200321_202628_Bokeh

Enkel maträtt som inte tar mer än max 25 minuter att tillaga.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

  • 1 gul lök
  • Smör
  • 500 gram kycklingfilé
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 2 dl grädde
  • 1 msk mörk kinesisk soja

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader.

Lägg kycklingfiléerna (mindre) i en ugnssäker form, salta lätt och strö över lite vitpeppar. Ringla över lite rapsolja. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i 10 minuter. De ska ha vitnat något, men ej fått färg.

Fräs skivad lök tillsammans med smör tills den mjuknar och gulnar.

Ta ut formen. Fördela den stekta löken över kycklingen. Bred på jordnötssmör och häll över grädde blandat med soja så det blir jämnt fördelat över kycklingfiléerna.

Ställ in i mitten av ugnen på samma grader och låt stå ytterligare 10 minuter.

Ta ut formen. Kolla av så att kycklingen är helt genomstekt och ej rosa inuti, annars ställ in ett par minuter till.

Servera med kokt ris (gör det steget först) och färsk sallad.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *