Enkel maträtt som inte tar mer än max 25 minuter att tillaga.
Ingredienser till cirka 4 portioner:
- 1 gul lök
- Smör
- 500 gram kycklingfilé
- Rapsolja
- Salt
- Vitpeppar
- 0,5 dl jordnötssmör
- 2 dl grädde
- 1 msk mörk kinesisk soja
Gör såhär:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingfiléerna (mindre) i en ugnssäker form, salta lätt och strö över lite vitpeppar. Ringla över lite rapsolja. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i 10 minuter. De ska ha vitnat något, men ej fått färg.
Fräs skivad lök tillsammans med smör tills den mjuknar och gulnar.
Ta ut formen. Fördela den stekta löken över kycklingen. Bred på jordnötssmör och häll över grädde blandat med soja så det blir jämnt fördelat över kycklingfiléerna.
Ställ in i mitten av ugnen på samma grader och låt stå ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen. Kolla av så att kycklingen är helt genomstekt och ej rosa inuti, annars ställ in ett par minuter till.
Servera med kokt ris (gör det steget först) och färsk sallad.
Smaklig måltid!
Riktigt bra recept, jag lade till en Chili, för lite hetta.
Hade även formen inne i ugnen ca 20min i steg 2.
Alla blev nöjda.
Toppen!