I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vad är nyttig mat?

inCollage_20200115_113328312

Nu är inte jag utbildad alls inom kost, så detta är absolut inget faktainlägg på något sätt. Men tänker i det här inlägget punkta upp vad jag tycker är en för mig hälsosam kost, där man lagar maten från grunden och ha mycket grönt i, är en grundpelare för min del.

  • Varierad kost, att man får i sig av allt.
  • Mycket grönsaker i eller till maten, är oerhört viktigt för mig.
  • Undvika helfabrikat, även halvfabrikat så långt det går.
  • Använda riktig grädde istället för matlagningsgrädde.
  • Laga maten från grunden, såser, allt, you name it.
  • Tänka på vad som finns i våra produkter, att skippa tillsatser vill säga.
  • Socker är en sjukt onödig ingrediens i matlagningen, även om jag själv gillar inläggningar där socker tyvärr nästan är ett måste. Men tänker på att det ej behöver ingå i varorna vi köper eller tillsätta i köttfärssåsen (om man inte har råkat överkrydda den kanske).
  • Ha mindre kött i maten. Jag kan exempelvis fixa en korv stroganoff för 5 portioner på 300 gram falukorv.
  • Kyckling är magert kött.
  • Tänka på att ha få i sig allt, såsom järn och bland annat proteiner – där sistnämnda är kroppens viktigaste byggstenar.

Berätta gärna hur du ser på kost och vad som är ett hälsosamt tänk när det gäller mat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *