I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: treveckorssallad

IMG_20200222_210112__01

I söndags när jag hade min matlagningsdag, så passade jag på att göra den omtalade veckosalladen, som har en hållbarhet i kyl uppåt 2-3 veckor. Det är ju awesome! Det blev en sån pass stor sats, så jag gav en burk till mina svärföräldrar och en burk till mina kollegor på jobbet. Den är så god, så jag vill gärna dela med mig av denna till er läsare.

Ingredienser:

  • 400 gram vitkål
  • 2 stora morötter
  • 1 röd paprika
  • 1/2 grön paprika
  • 10 cm av en purjolök
  • 1,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk salladskrydda
  • 0,5 msk salt
  • Eventuellt 0,5 dl socker

Gör såhär:

Strimla alla grönsaker och purjolök, gärna med en matberedare. Lägg i en glasburk med tättslutande lock. Gör lagen i en skål. Blanda om och häll över de strimlade grönsakerna. Smaka av efter en halvtimme om det behöver kryddas på mer. Låt gärna stå och dra minst en timme före servering, gärna över natten helst, då smakerna gifter sig med varandra.

Låt det smaka!

2 reaktioner på ”RECEPT: treveckorssallad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *