I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: egen tacosås, salsasås till tacos

IMG_20200220_173412 IMG_20200219_232134__01 IMG_20200131_210322__01__01

Vi åt tacos här hemma igår kväll, smarrigt värre. Och eftersom de flesta av er äter tacos på fredagar, så ska jag ge er ett kanon recept på egen tacosås just en fredag, dagen till ära! För vet ni vad?! Att göra egen tacosås ÄR busenkelt. Det tar inte heller direkt lång tid. Även recept på egen hemmagjord tacokrydda sveper man ihop hur snabbt som helst.

Ingredienser till 1 burk tacosås:

1 msk smör

1/3 grön paprika

1/3 röd paprika

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

250 gram körsbärstomater

1 msk tomatpuré

Salt

Svartpeppar

Chilikrydda

Cayennepeppar

1 tsk vitvinsvinäger

Gör såhär:

Skala och finhacka den gula löken. Kärna ur paprikor är och skär i små tärningar. Värm en stekpanna och smält smöret. Låt fräsa lök och paprika på medelvärde under omrörning tills löken har mjuknat och gulnat. Krossa ned vitlöksklyftan och rör om. Ställ av stekpannan.

Koka upp körsbärstomaterna i en liten kastrull. Mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt det stekta och rör om. Smaka av med kryddorna. Låt sedan puttra på lite högre än medelvärme så att vätskan får reducera. Tillsätt vitvinsvinäger och rör om.

Låt såsen svalna och häll upp på glasburk eller flaska. Håller cirka 2 veckor i kylen.

Hoppas att det smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *