I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Lite tips på mat ni kan laga

IMG_20190818_184435 (1)

Bild från ett tidigare storkok.

När jag är hemma sjuk, har jag lite tråkigt. Så komponerade ihop ett inlägg på 14 olika maträtter som man kan äta av under veckans gång. Det vill säga lunch och middag för en veckas tid. Eller för två veckor om man fixar matlådor till jobbet.

Ni får gärna söka i bloggen efter recept, jag har ju hundratals av dessa. Tanken med detta inlägg är lättlagade recept som går snabbt att tillaga.

pastamedkött (2)

* Pastasås på tomatkross, grädde, tomatpuré, hackad stekt gul lök, vitlökskross, basilika, salt och peppar. Är färdigt innan pastan hunnit koka klart. Här kan man gärna ha i kött från gårdagens stek, rester gillas.

wpid-wp-1478267893608 (2)

* Pulled pork/beef/chicken. Tar förvisso många timmar att tillaga i ugn, men det sköter sig ju självt liksom. Och då under tiden kan man tillaga andra maträtter. Smart, va?! Tillbehör kan man tänka på som i tacoväg. Lite majs, såser osv. Busenkelt.

korvstroganoff (3)

* Korv stroganoff, antingen med pasta eller ris.

falukorvmos1 (1)

* Stekt falukorv med stekta lökskivor, potatismos, ärtor eller en vanlig grönsallad. Enkelt ska det vara!

DSC_8123 (4)

* Lasagne tar förvisso längre tid i ugnen, men går snabbt att förbereda. Så det rekommenderar jag. Självklart med egen bechamelsås.

wpid-2014-12-25-14.44.01.jpg

* Köttbullar gjorda i ugn, kör på två kilo direkt och frys in. Servera som de är med pasta, kanske gräddstuvad makaroner och sen ärtor till. Eller gör en pastasås på tomatkross, grädde, tomatpuré å kryddor som du har köttbullarna i.

wpid-20150115_152745__01

* Chili con carne med ris, ska helst puttra i 2-3 timmar, men det går att göra den klart snabbt ändå.

DSC_8560

* Köttfärssås med pasta och kokta grönsaker till.

IMG_20181021_142614 (1)

* Linsgryta på tomatkross, lök och citron, kryddad med salt och svartpeppar.

DSC_7216 (1)

* Nudelwok på valfritt kött skuret i strimlor, med stekt lök och vitlök samt grönsaker. Goda att ha i wok är exempelvis kokt broccoli, morot i strimlor, paprika i stavar, zucchini som halvmånar. Och sen slänga på lite vattenkastanjer. Som sås kan man köra antingen på kokosmjölk. Eller så kör man på vatten och mörk soja, lite sweet chilisås.

DSC_8710 (2)

* Pasta carbonara med körsbärstomater till.

DSC_7854 (2)

* Chicken tikka masala (egen kryddblandning) med ris.

IMG_20190608_153526__01 (4)

* Hamburgare med egen majonnäs och hamburgerdressing.

currytomatkycklingmedris (1)

* Marinerade kycklingben tillagade i ugn tillsammans med morötter, lökhalvor och potatisklyftor.

Skulle ni vilja att jag gör ett till inlägg med tips på vad ni kan laga hemma? Kanske ett med bara vegetariska rätter?

4 reaktioner på ”Lite tips på mat ni kan laga

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *