I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Vad vi ska äta på julafton

inCollage_20191222_030829547

Bilderna är blandade från tidigare års julbord hemma hos oss.

Nu ska jag berätta vad jag har fixat med inför julbordet 2019, som jag förberett och fixat med, redan från början av december. Jag har verkligen legat i och tänkt sparsmart på det, vilket nog ingen undgick. Hela julveckan är nämligen planerad in i minsta detalj.

Jag har gjort mycket av maten själv som jag kan ge er recept på, men ge mig någon dag att fixa detta. Som Janssons och finsk morotslåda har jag ej uppskrivna recept över här på bloggen. De fetmarkerade orden som är färgade, är hänvisningar till recept.

– Vad har ni på era julbord?

Årets julbord med familjen Personen:

 • Risgrynsgröt med mjölk, kanel och socker
 • Prinskorv
 • Gravad lax
 • Rökt lax
 • Senapsgriljerad julskinka
 • Senap
 • Juledamer
 • Vörtbröd
 • Senapssill
 • Skärgårdssill
 • Fransk löksill
 • Rödbetssallad
 • Köttbullar
 • Janssons frestelse
 • Finsk morotslåda
 • Julmust
 • Cider
 • Glögg
 • Chokladbox

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *